Publicat: 15 Mai, 2019 - 13:57

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunţe recitalul extraordinar Râsul, Plânsul, Iubirea, susţinut de Sergiu Cioiu, în 24 mai, la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19:00. Spectacol aniversar, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucureşti, recitalul este poetic, tandru şi ironic. Poezia şi cântecul fac un excelent divertisment, cu Lyuben Gordievski, la pian şi baian, Vlad Creţu, la chitară, Adrian Flautistu, la contrabas, Dan Incrosnatu, la percuţie.

În program, cântece şi poeme de Alexandru Mandy, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, Ştefan Radof, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, şi alţii. 

Sergiu Cioiu, om-spectacol, cu o lungă experienţă de actor-cântăret, stabilit de peste 35 de ani în Canada, revine periodic în ţară, din aprilie 2016. Artistul participă la emisiuni de televiziune, precum Ieri-Azi-Maine (TVR2), prezintă recitaluri de succes pe scenele bucureştene şi al unor teatre din ţară, în care îmbină cântecul cu poezia, reuşind o adevărată fuziune cu publicul spectator.

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii '60, '70, care a lansat piese de succes precum : Cântecul vântului, Glasul tău, Pentru cine?, Mersi, Becaud, Poarta sărutului, Masa tăcerii, Coloana fără sfârşit, Primul loc de pe pământ, Dintr-un milion sau Cine a găsit tinereţea mea....

Albumele discografice, apărute între 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul teatrului pentru publicul amator.

1. Vântule şi alte cantece, Sergiu Cioiu cântă Mandy

2. Pe cine numim EU (dublu album cu cântece şi poezii de Marin Sorescu).

3. Cine a găsit tinereţea mea (cântece din repertoriul artistului pe muzica celor mai cunoscuti si valoroşi compozitori din patrimoniul muzicii uşoare româneşti: Florin Bogardo, Ion Cristinoiu, Felicia Donceanu, Mihai Dumbravă, Robert Flavian, Cornel Fugaru, Emanuel Ionescu, Nicolae Kirculescu, Radu Şerban, Vasile Veselovski, H. Mălineanu, Temistocle Popa, Laurenţiu Profeta, Andrei Proşteanu, Vasile V. Vasilache).

În acestă perioadă, a lansat un volum de memorii, intitulat Nu ştim aproape nimic - Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), semnat de Puşa Roth. Volumul este însoţit de un audiobook - o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece importante din repertoriul artistului.