Publicat: 17 Iulie, 2012 - 15:43

Principalul obiectiv al Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru anul 2013 are scopul de a atrage o sumă totală de un miliard de euro de la Comisia Europeană, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Cristian Ababei, directorul general al POSDRU.

"Până în prezent, rata de absorbţie pe Programul POSDRU este de 7,73%, ceea ce, la nivel valoric, reprezintă o sumă de 274 milioane de euro pe care Comisia Europeană a plătit-o statului membru. Pe piaţa românească există însă în acest moment peste 2.500 de proiecte, care vor angrena mecanisme de decontare şi ne vor ajuta să atingem ţinta de atragere a unui miliard de euro de la Comisia Europeană în 2013. Deşi există foarte multe voci care blamează Fondul Social European şi implicit Programul POSDRU, eu personal nu pot fi de acord cu acest lucru. Vorbim de un program lansat în 2006, înainte de perioada de criză, şi care poate funcţiona bine şi în continuare, fiind însă nevoie de anumite eforturi pentru adaptarea lui la cerinţele pieţei", a declarat Cristian Ababei.

Cristian Ababei intenționează să creeze un grup tematic pentru tineri, grup care va fi format din reprezentanţi ai Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, ai Organizaţiei de Tineret a Blocului Naţional Sindical, ai Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

"Principalul rol al grupului tematic va fi acela de a lucra pe noile ghiduri ce vor fi lansate în domeniul sprijinirii tinerilor în vederea accesului pe piaţa muncii. De asemenea, grupul va ajuta la programarea fondurilor ce vor fi alocate pentru susţinerea tinerilor în intervalul 2014-2020. Nu în ultimul rând, membrii grupului vor elabora periodic rapoarte şi buletine de analiză, ce vor fi înaintate ulterior tuturor factorilor implicaţi în acest proces", a subliniat Ababei.