Publicat: 15 Noiembrie, 2016 - 18:04

Autobuzele și troleibuzele din parcul RATB aflat în circulație sunt dotate cu anvelope de iarnă, iar instalțiile de încălzire au fost verificate și funcționează în parametri normali.

Totodată, referitor la starea tehincă a vehiculelor, RATB îi asigură pe călători că acestea sunt sigure și au inspecțiile tehnice periodice efectuate conform legii, iar verificările zilnice sunt efectuate numai de personal tehnic specializat. În ceea ce privește starea de curățenie, conducerea RATB a dispus măsuri suplimentare pentru a se asigura programul de spălare și igienizare pentru fiecare vehicul.
Având în vedere că în ultimele zile au apărut în mediul online informații false referitoare la starea tehnică a vehiculelor RATB aflate în trafic, precizăm următoarele:

Înregistrările video care au stat la baza materialelor publicate sunt vechi de doi ani. Precizăm că nici în acea perioadă – când bugetul alocat de primărie nu asigura decât un minim necesar pentru întreținere – vehiculele din trafic nu reprezentau vreun pericol pentru viața și sănătatea călătorilor.
Cu atât mai mult, în prezent, când municipalitatea și-a dovedit sprijinul pentru activitatea de transport public a orașului, RATB dă asigurări că vehiculele din trafic corespund din punctul de vedere al siguranței, iar parcul de vehicule va intra anul viitor într-un program de reînnoire prin achiziția a 500 de autobuze noi.
Mai mult, RATB lucrează în prezent la noi măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport şi vor dovedi ataşamentul RATB faţă clienţii săi.