Publicat: 16 Martie, 2015 - 19:02

Regia Autonomă de Transport București (RATB) testează, pentru două săptămâni, începând de luni, un autobuz electric cu care bucureștenii pot circula gratuit deoarece acesta nu este prevăzut cu cititoare de carduri.

Autobuzul circulă pe linia 104, pe traseul Cora Pantelimon – Piaţa Operei. Dacă după aceste două săptămâni de testare se va dovedi că autobuzul este potrivit pentru București, în 2016, în flota RATB ar putea ajunge primele autobuze de acest tip.

„Autobuzul electric a ajuns în Bucureşti zilele trecute. Este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia“, au declarat reprezentanţii RATB, potrivit adevarul.

Aceștia susţin că autobuzul poate parcurge în jur de 150 de kilometri după şase, şapte ore în care bateriile au fost încărcate 100%.

„Traseul liniei 104 are în jur de 25 de kilometri şi autobuzul ar trebui să parcurgă după o încărcare completă şase curse tur – retur. Există posibilitatea ca la capăt de linie să fie reîncărcate bateriile între curse. Rămâne de văzut cum se comportă în condiţiile de trafic din Bucureşti“, a precizat Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Autobuzul nu are aer condiționat pentru pasageri, ci doar în cabina șoferului.

Deşi preţul pentru un asemenea autobuz se ridică la aproximativ 450.000 de euro.