Publicat: 12 Martie, 2014 - 23:48

Două noi formaţii, Rattlejack, din Cluj-Napoca, şi Drowned In Sins, din Bucureşti, s-au înscris la "Maximum Rock - Suport pentru Underground", eveniment ce va avea loc în Club Colectiv, din Bucureşti, pe data de 16 mai.

 

Rattlejack este exponenta unui melanj inedit de genuri ca hard rock, arena rock si glam metal, în vreme ce Drowned In Sins mizeaza pe sonoritati de tipul metalcore/ post-hardcore. Amandoua formatiile sunt dornice sa ia parte la cel mai indragit spectacol-concurs al underground-ului romanesc.

"Ne-am înscris la "Maximum Rock - Suport pentru Underground" în primul rand pentru a face populatia sa asculte muzica buna (ca prea multe manele, pop, muzica electronica si muzica de proasta calitate exista), sa ne promovam si “pentru ca rock”, au declarat membrii Rattlejack.

"Ne-a motivat dorinta sa ne vada cat mai multi oameni, sa ne afirmam si sa prezentam publicului arta noastra", au afirmat cei de la Drowned In Sins.

Pe langa Rattlejack si Drowned In Sins, la "Maximum Rock - Suport pentru Underground" s-au inscris S.I.T.A., Patru Betze, Times of Need, SinScape si C.O.D., iar lista pentru înscrieri este încă deschisă, anunţă organizatorii evenimentului, care anunţă trupele interesate să ia parte la eveniment că acestea trebuie să se inscrie, respectand pasii din regulamentul de pe site-ul festivalului.

„Maximum Rock - Suport Pentru Underground” a luat nastere in 2008 si este cel mai indragit concurs de muzica rock, live, din Romania, o rampa de lansare pentru formatiile tinere. Printre formatiile premiate la editiile precedente, care deja si-au croit un drum pe scena underground din Romania se numără Stilborn (locul 1 - 2010), Monarchy (locul 2 - 2010), White Walls (locul3 - 2010), Act (locul 3 -2009), Vespera (locul 1 - 2008), Krepuskul (mentiune - 2008).

Premiile sunt oferite de catre Guitar Shop si constă in: - Locul 1 - 5.000lei (Voucher), Locul 2 - 3.000 lei (Voucher), Locul 3 - 2.000 lei (Voucher)

Program:

- 1 februarie - 15 aprilie - inscrierea formatiilor

- 15 - 25 aprilie - jurizarea formatiilor

- 30 aprilie - anuntarea celor 8 finaliste

- 16 mai - Finala / Colectiv Club

Guitar Shop este distribuitor oficial in Romania pentru mai multe firme de instrumente muzicale printre care amintim: Fender, Jackson, Gibson, Epihone, Godin, Taylor, Gretsch, Roland, Boss, Dunlop, DigiTech, Meinl si multe altele, avand magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu.