27 ianuarie 2022

RawDance îşi prezintă rezultatele în noiembrie, la Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vino să descoperi urmele experienţei româneşti în Wuppertal-oraşul Tanzteater-ului

„RawDance” este primul proiect desfăşurat sub egida Asociaţiei Delazero care implică o colaborare artistică la nivel internaţional. Această iniţiativă a luat naştere din dorinţa de a crea o conexiune între scena dansului contemporan din Wuppertal şi cea din Bucureşti, încurajând astfel premisele unor potenţiale colaborări viitoare între cele două spaţii coregrafice

Ultimul eveniment din cadrul proiectului îl constituie prezentarea instalaţiei video – „Move.Talk.” la Pavilionul 32, Institutul Goethe Bucureşti. Pe 13 şi 14 noiembrie, între orele 11.00-17.00, publicul are ocazia să pătrundă în interiorul experienţei echipei multidisciplinare de artişti care timp de 10 zile au cercetat, creat şi performat în Wuppertal. Tot Sâmbătă, 13 noiembrie, va avea loc o întâlnire cu o parte din echipa artistică a proiectului care va fi transmisă live pe pagina Asociaţiei Delazero.

Ce se întâmplă cu un oraş atunci când devine scena unui spectacol? Cum se schimbă atitudinea trecătorilor când se întâlnesc cu dansul pe stradă? Cum e să activezi în spaţiul public, din perspectiva performerului? Răspunsul este: „Move.Talk.”

„Move.Talk.” este o instalaţie video care ne invită în călătoria unui grup de artişti în Wuppertal, folosind mişcarea ca limbaj universal, facilitat de gândurile intime ale dansatorilor din România (RawDance) si Germania (Tanztheater Wuppertal „Pina Bausch” şi Tanz Station – Barmer Bahnhof). Lucrarea urmăreşte traseul solicitant de la repetiţii până la performance-urile în strada, precum şi o întâlnire unică cu oraşul, văzut printr-un scurtmetraj experimental de dans.

„RawDance a însumat până acum o serie de activităţi, precum: intervenţii de dans contemporan şi muzică live în spaţiul public, în 4 locaţii- cheie din Wuppertal, o proiecţie de filme de dans româneşti pe faţada clădirii Schauspielhaus Wuppertal, o prezentare la Apollo111 şi o serie de întâlniri online ale membrilor companiei Tanztheater Wuppertal Pina Bausch cu studenţii Secţiei de Coregrafie ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă invităm să urmăriţi pagina de Facebook a Asociaţiei Delazero – www.facebook.com/asociatiadelazero2018

RawDance este co-finanţat de AFCN şi finanţat de Ministerul Culturii. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.