Publicat: 26 Iunie, 2020 - 13:01
Share

Agenția independentă de presă AMOS News a  salutat ca pozitivă  intenția Guvernului de a iniția un program de sprijin pentru mass media pe perioada pandemiei, pentru popularizarea măsurilor de protecție a populației. Arătam atunci ca astfel de programe există în țări dezvoltate chiar și atunci când nu au loc evenimente grave și că  inițiativa Guvernului Orban este meritorie atâta timp cât nu se transformă într-un mijloc de presiune asupra presei.

Agenția AMOS News a figurat în lista inițială a titlurilor selectate pentru a intra în program. A dispărut însă la anunțarea încheierii contractelor de publicitate, din lista publicată de paginademedia.ro, o listă burdușită cu situri anonime, cele mai multe fără nici o legătură cu masa media.

Am căutat o explicație pentru această omisiune și am găsit-o fără prea mare efort: este vorba de o „sancțiune” aplicată de inițiator - Secretariatul General al Guvernului - față de îndrăzneala de a critica inadvertențele și erorile din programul inițial, recunoscute de altfel prin modificările și amânările ulterioare. Este cel mai sugestiv indice el socotelilor incorecte care stau în spatele acestui gest de „miluire” - cum l-au numit ziariști mai dezinteresați de supraviețuire - al Guvernului, care transformă o intenție bună și corectă pe fond, într-un mijloc de sancționare a opiniei jurnalistice

Pentru edificare, alăturăm cele două articole de la care i s-a tras Agenției AMOS News trecerea pe „lista neagră”:

https://www.amosnews.ro/guvernul-lansat-un-program-media-plin-de-virusi-2020-05-27

https://www.amosnews.ro/miluirea-guvernamentala-este-de-fapt-o-bataie-de-juca-adresa-presei-2020-06-10

Topic: 

Format: 

Rubrici: