3 iulie 2022

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian propun publicului o incursiune muzicală inedită

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian

Turneul naţional UVERTURA
18-28 octombrie 2021

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, unii dintre cei mai talentaţi violoncelişti români din prezent, propun publicului o incursiune muzicală inedită, ce cuprinde aranjamente ale unora dintre cele mai faimoase uverturi.

Turneul naţional UVERTURA se va desfăşura în această toamnă în oraşele Bacău, Reghin, Sibiu şi Bucureşti şi propune prin repertoriul ales, transcripţii ale celor mai faimoase uverturi de Piotr Ilici Tchakovsky, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Handel şi Marc-Antoine Charpentier, în aranjamente pentru patru violoncele.

Ansamblul PlaCello şi Proiectul UVERTURA au apărut la iniţiativa violoncelistului Răzvan Suma în anul 2019 – „Parcă nu ne-am săturat de acest imens izvor de frumuseţe – partener fidel de viaţă, violoncelul. Am plusat: Ansamblul PlaCello format din patru violoncelişti este de fapt un vis la început de noapte. Ştiind ce înseamnă să construieşti un grup de muzică de cameră, sperăm ca „noaptea” să fie cât mai lungă şi ne bucurăm de primii doi ani de colaborare.” – declară Răzvan Suma.

Turneul naţional UVERTURA este organizat de Asociaţia Culturală PlaCello care fost infiinţată în anul 2020 cu obiectivul de a ajuta la dezvoltarea nivelului artistic muzical în România prin organizarea de concerte, turnee şi masterclass-uri. Proiectele Asociaţiei Culturale PlaCello se adresează unui public de toate vârstele şi stabilesc noi moduri de comunicare şi interacţiune umană, promovând muzica de cea mai bună calitate – clasică sau fusion – pe scenele naţionale şi internaţionale.

Cu un repertoriu variat şi accesibil pentru public, Ansamblul PlaCello interpretează repertorii clasice şi muzică de divertisment în formulă de două până la şase violoncele. În 2021 Ansamblul PlaCello a avut deosebita plăcere să concerteze alături de Blaise Dejardin, violoncelist şi aranjator al Boston Cello Quartet, unul dintre cele mai renumite cvartete de violoncele din lume.

Până în prezent Ansamblul PlaCello a susţinut concerte în cadrul unor renumite festivaluri (ICon Arts, Vară Magică, ArtSafari 2020, Poezie şi Muzică din Bistriţa), au fost invitaţi la filarmonici din România (Filarmonicile din Satu Mare, Braşov şi Sibiu) dar şi în străinătate (Grecia – Salonic Megaron Music Festival şi Vietnam – Cello Fundamento), au concertat pe scene virtuale/online (TAMTAM, ICR New York, Propatria) şi au participat la proiectul educaţional Pavilion Muzical din Timişoara 2021.

PROGRAMUL CONCERTELOR TURNEULUI NAŢIONAL UVERTURA:

18 octombrie: Bacău, Filarmonica Mihail Jora, ora 18:30

20 octombrie: Reghin, Casa de Cultură Eugen Nicoară, ora 19:00. Concert organizat în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Lutieri din România.

22 octombrie: Sibiu, Filarmonica din Sibiu, Sala Thalia, ora 19:00

27 octombrie: Bucureşti, Sala Radio, ora 19:00

28 octombrie: Bucureşti, Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, Sala de Concerte, ora 12:00. Concert interactiv cu caracter educaţional organizat în parteneriat cu C.N.A. Dinu Lipatti şi MiniCellos – Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-uri partenere şi de la casele de bilete ale sălilor în care vor avea loc concertele în fiecare oraş.