29 septembrie 2022

Reacordarea voucherelor de vacanţă şi scutiri de impozite, măsuri concludente pentru susţinerea turismului românesc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partidul Social Democrat rămâne fidel principiilor care au certificat participarea sa la actul de guvernare, propunând, încă de la începutul acestui an, o serie de măsuri care să conducă la creşterea nivelului de trai al românilor. În această linie se înscriu propunerile făcute în scopul susţinerii turismului autohton, prin intermediul cărora se doreşte atât impulsionarea operatorilor economici, cât şi încurajarea românilor de a alege destinaţii de vacanţă din România.

Demn de remarcat este că PSD a impus în programul de guvernare al coaliţiei reintroducerea obligativităţii acordării voucherelor de vacanţă. Astfel, un procent însemnat al românilor vor fi stimulaţi să îşi cheltuie banii pe sejururi şi concedii în ţară, sprijinind în acest mod semnificativ dezvoltarea turismului nostru. Reamintesc românilor că PSD a introdus aceste vouchere de vacanţă în urmă cu trei ani, iar reluarea acordării acestora, după ce au fost suspendate de către fosta guvernare PNL-USR, reprezintă un obiectiv extrem de benefic pentru populaţie.

România va putea astfel să îşi intensifice potenţialul turistic enorm de care dispune, creşterea fluxului de turişti ce se vor caza în ţară prin intermediul acestor vouchere de vacanţă, având scopul de a contribui reprezentativ la evoluţia pozitivă a industriei turistice.

Pe de altă parte, reacordarea acestor stimulente financiare destinate turismului vor avea şi un rol favorabil secundar, respectiv devoalarea unităţilor de cazare, îndeosebi pensiuni, care încă mai funcţionează la negru, eludând legea prin instrumente ale evaziunii fiscale.

O altă decizie implementată de PSD în debutul acestui an se referă la noi măsuri destinate sectorului HoReCa. Este vorba de definitivarea cadrului legislativ, în vederea prelungirii scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniu, pentru o perioadă de 180 de zile. În paralel, tot la propunerea Ministerului Finanţelor, s-a stabilit şi mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat de agenţii economici destinatari, prin scăderea acestei perioade din totalul de 365 de zile ale anului fiscal.

În perioada următoare, PSD va continua impunerea strategiilor şi politicilor publice care să contribuie la revitalizarea calităţii vieţii românilor, prin adoptarea unor proiecte şi programe guvernamentale menite să le uşureze traiul zilnic şi să depăşească efectele nefaste ale pandemiei, astfel încât să ne îndreptăm spre bunăstarea mult dorită de toată lumea.

Deputat PSD Dâmboviţa,
GEORGETA-CARMEN HOLBAN