Publicat: 4 Octombrie, 2016 - 18:12
Share

Premierul Dacian Cioloş a discutat, marţi, cu ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, şi a primit asigurări că acesta nu a avut relaţii de colaborare cu fosta Securitate şi nici nu a făcut acte de poliţie politică, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Guvernul consideră că CNSAS are datoria de a clarifica rapid informaţiile apărute în presă referitoare la Mircea Dumitru pentru a nu exista îndoieli asupra moralităţii acestuia.

"Guvernul nu a primit nicio informare oficială din partea CNSAS despre modificări sau elemente noi care să ducă la invalidarea deciziei din 2007. Considerăm că este de datoria CNSAS să clarifice în cel mai scurt timp posibil informaţiile apărute în presă pe acest subiect, pentru a nu exista nicio umbră de îndoială cu privire la moralitatea domnului ministru al Educaţiei", afirmă Iolu, într-o declaraţie remisă presei.

El mai spune că "integritatea rămâne valoarea esenţială" la care se raportează Guvernul Cioloş, "înţelegând aici şi faptul că niciunul dintre miniştri nu a colaborat şi nici nu a fost agent al fostei Securităţi".

Iolu aminteşte că, prin decizia din 2007, Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) (...) "precizează clar faptul că domnul Mircea Dumitru nu a fost agent/ colaborator al poliţiei politice comuniste".

"Decizia a fost dată înainte ca Mircea Dumitru să fie numit prorector, iar ulterior rector", mai spune Iolu.