Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 18:27
Share
Nețoiu: ”Este aberant”. Pădureanu: ”O decizie nedreaptă”

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, Luni, la închisoare pe oamenii de fotbal implicaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti (Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea). Deciziile pot fi atacate cu recurs.

Gheorghe Neţoiu, fost acționar la Clubul de fotbal „Dinamo”, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare consideră decizia ”aberantă”.

”Daca aș fi știut că aș fi făcut ceva; trei ani cu suspendare nu înseamnă nimic.  Nu este nicio pierdere că nu voi mai putea candida pentru un post de deputat (din partea PP-DD, n.r.). Este aberant să dai asemena condamnări în momentul în care nu ai demonstrat că acele persoane și-au însușit vreun leu. Voi contesta decizia” a spus Nețoiu, la B1 tv.

Jean Pădureanu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, consideră decizia ”nedreaptă”.

”Mă consider nevinovat pentru că la vremea respectivă am făcut tot ce trebuia, legal” a comentat Jean Pădureanu, care nu a vrut să comenteze diferența foarte mare între decizia inițială a magistraților, respectiv de achitare, și condamnarea de acum.

Victor Becali a declarat, luni, la Sport.ro, că va respecta decizia CAB, care l-a condamnat la şapte ani de închisoare în Dosarul Transferurilor, şi va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la această hotărâre.

 "Vom discuta cu avocaţii să pregătească recurs. Ce pot să spun altceva? Nu ştiu dacă într-un rechizitoriu se poate spune că este foarte probabil ca banii să fi ajuns la Ioan şi Victor Becali. Trebuia să existe o demonstraţie a unui circuit financiar. Poate fi condamnat un om la şapte ani pentru că «este foarte probabil» şi pentru că există un prejudiciu estimat? Prejudiciul nu poate fi estimat, trebuie să fie cert. Nu am altă posibilitate decât să respect sentinţa şi să urmez căile legale. Nu ni s-a aprobat o expertiză financiar-contabilă. Nu ştiu de ce", a spus Victor Becali.

La rândul său, Gică Popescu își susține în continuare nevinovăția, precizând că apărarea îi va rămâne neschimbată față de prima instanță.

”Nu înțeleg cum două instanțe pot da hotărâri atât de diferite. Când faci niște lucruri, trebuie să ți le asumi și pe cele bune, dar și pe cele rele. Nimeni nu știe mai bine ca mine ce s-a întâmplat, iar eu mă simt cu conștiința împăcată. Am pregătit apărarea ca lucrurile să rămână așa cum a fost la prima instanță”, a spus Popescu la DigiSport.