13 august 2022

Reader on Board – lectura din nou mai aproape de călători

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu data de 25 iulie 2022, pasagerii care tranzitează terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu beneficiază din nou de oportunitatea oferită de proiectul Reader on Board | Cititor la Bord. Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu şi Aeroportul Internaţional Sibiu, instituţii ale căror acţiuni sunt posibile cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Sibiu, reactivează acest spaţiu dedicat lecturii, informării şi relaxării.

Inaugurat în urmă cu patru ani, din iniţiativa bibliotecarilor astrişti dedicaţi, dar şi cu sprijinul partenerilor şi autorităţilor, întregul demers urmăreşte îmbunătăţirea experienţei călătorilor din aeroport şi încurajarea lecturii în spaţii neconvenţionale, aşa cum este zona publică a terminalului de pasageri.

Beneficiarii direcţi sunt călătorii cititori care tranzitează această zonă, în drum spre cursele de zbor. Aceştia au acces gratuit la cărţile disponibile pe rafturi, le pot răsfoi în spaţiul amenajat sau le pot lua cu ei în călătorie. Deşi nu este obligatorie, se recomandă restituirea volumelor fie în raftul Reader on Board | Cititor la Bord, fie la sediul Bibliotecii ASTRA Sibiu, toate volumele fiind marcate cu însemnele şi caracteristicile proiectului. Dacă situaţia nu permite returnarea cărţii, aceasta devine „ambasador” al bibliotecii publice sibiene şi al Sibiului, într-un alt spaţiu, de pe un alt meridian, într-un alt aeroport sau într-o altă colecţie documentară.

Fondul de carte pus la dispoziţia pasagerilor Aeroportului Internaţional Sibiu de către Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu cuprinde peste o mie de unităţi de bibliotecă din diferite domenii ale cunoaşterii, în special beletristică, artă, istorie, psihologie, spiritualitate, cultură şi tradiţie locală, cărţi pentru copii, documente audio. Multe dintre cărţile disponibile sunt în limba română, dar sunt incluse şi volume în limbile germană, engleză, maghiară, franceză şi altele. Periodic, colecţia de cărţi va fi alimentată cu noi titluri, fie cărţi, reviste sau CD-uri.

„Cărţile trebuie să fie aproape de oameni. De aceea le aducem acolo unde aceştia se află, activează sau călătoresc. Ce poate fi mai reconfortant decât să descoperi o carte bună în lungile drumuri dintre diferitele ţări spre care te duc avioanele care pleacă din Sibiu? Reader on Board a fost un proiect de succes încă de la început. Este un excelent exemplu de colaborare între instituţii, un exemplu extraordinar de reinventare a unei instituţii culturale şi, deopotrivă, o modalitate de a aduce cartea şi lectura cât mai aproape de cititorii călători.”, transmite dl. Răzvan Pop, manager al Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

„Ieri, 25 iulie 2022, s-au împlinit 4 ani de la inaugurarea proiectului Reader on Board | Cititor la bord, care face posibil accesul la lectură într-un spaţiu neconvenţional. Reactivarea proiectului Reader on Board la ceas aniversar oferă din nou pasagerilor noştri o alternativă de petrecerere a timpului de aşteptare în aeroportul din Sibiu. Aeroportul este prin esenţă locul din care încep călătoriile spre destinaţiii din întreaga lume, în timp ce lumea cărţilor oferă oportunitatea de a pătrunde într-un univers nemărginit, în care limitele se estompează şi graniţele fizice dispar. Ne dorim ca cele două lumi, a spaţiului fizic şi a imaginaţiei, să coexiste şi să ofere o experienţă plăcută pasagerilor care trec pragul Aeroportului Internaţional Sibiu.”, precizează dl. Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Mulţumim, totodată, reprezentanţilor Schwarz Gruppe Int pentru sprijinul acordat în amenajarea spaţiului Reader on Board.

Sursa foto Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu