Publicat: 17 Decembrie, 2018 - 00:00
Programul de protecție a căilor de comunicații prevede înființarea acestora pe 594,5 hectare, pe o lungime de 198,3 hectare

Primele perdele forestiere de protecție a căilor de comunicație au fost plantate, în această primăvară, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, fiind împădurite 7,2 hectare pe autostrada A2, în dreptul localităților Dor Mărunt și Jegălia din județul Călărași, pe terenuri ale statului și administrate de Romsilva, pe o lungime de aproximativ 10 kilometri.

„Guvernul României a emis, începând cu luna august, trei Hotărâri privind exproprierea unor noi coridoare destinate perdelelor forestiere de protecție pentru imobile cu o suprafață de 87,62 hectare, procedurile de expropriere fiind în derulare și vor putea fi plantate în cursul campaniei de împăduriri din primăvara anului viitor. De asemenea, în procedura de avizare prealabilă emiterii Hotărârilor de Guvern se află încă trei proiecte pentru exproprierea altor imobile cu o suprafață totală de 81,74 hectare” - a arătat directorul general Gheorghe Mihăilescu, într-o recentă conferință de presă.

Până în prezent, au fost achiziționate servicii de cadastru pentru 540,46 de hectare, au fost întocmite planurile topografice și listele de proprietari pentru o suprafață cumulată de 350,49 hectare, plus rapoartele de evaluare pentru 294,76 de hectare.

            Programul actual de realizare a perdelelor forestiere de protecție a căilor de comunicații prevede înființarea acestora pe 594,5 hectare, pe o lungime de 198,3 hectare, din care 120,6 kilometri pentru protecția autostrăzilor A1, A2 și A3, și 77,7 kilometri pentru protejarea Centurii București, a drumurilor naționale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 și DN21, pe raza județelor Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Buzău și Vrancea.

            În urmă cu patru ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a mai executat lucrări pentru înființarea de perdele forestiere de protecție a autostrăzii A2, pe o suprafață de 23,6 hectare și o lungime de 7,9 kilometri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului din care 78,6% sunt certificate la standarde internaționale și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: