Publicat: 19 Noiembrie, 2018 - 13:27
Share
Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale

În timp ce Comisia și Parlamentul European aruncă năvoadele MCV-ului prin bălțile în care mișună peștișorii micii corupții, rechinii  fenomenului zburdă fără probleme prin lacurile protejate ale marilor puteri.

Preşedintle Nissan Motor Co. Ltd. Carlos Ghosn este pe cale să fie arestat de procurorii japonezi pentru presupuse încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia, informează ziarul Asahi, luni, citat de Reuters.

Publicaţia a informat pe site-ul său că Ghosn, care este şi preşedinte şi director executiv al Renault, a fost suspectat că şi-a subevaluat declaraţiile fiscale şi a fost de acord să vorbească, în mod voluntar, cu procurorii.

Nissan a anunţat că Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Board-ul companiei va propune demiterea lui Ghosn, informează Reuters.

Radioul public NHK anunţă că Ghosn a fost chestionat pentru presupuse încălcări ale legislaţiei financiare.

Procuratura din Tokyo a refuzat să comenteze.

Acţiunile Renault au scăzut cu 5,5% la deschiderea bursei, printre cele mai mari scăderi din Europa.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: