27 iunie 2022

Recită o poezie şi beneficiezi de abonament gratuit la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ziua Internaţională a Poeziei este celebrată anul acesta la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu prin răsplătirea cititorilor cu permise gratuite de acces. Luni, 21 martie 2022, toţi cei care vor recita poemul preferat sau vor lectura o poezie, la alegere, din colecţiile bibliotecii, vor beneficia de emiterea unui Permis de acces gratuit la biblioteca publică sibiană, inclusiv în filiale, cu valabilitate de un an de zile.

La sediul central, bibliotecarii Compartimentului Carte pentru Adulţi au pregătit pentru pasionaţii de poezie numeroase volume din lirica românească şi universală. Cititorii interesaţi vor avea posibilitatea de a alege să citească sau să recite versuri din creaţia unor poeţi consacraţi sau mai puţin cunoscuţi. Selecţia de publicaţii expuse cuprinde antologii de poezie din literatura clasică, modernă şi contemporană, reprezentativă pentru spaţii culturale diferite.

Ziua Internaţională a Poeziei va fi sărbătorită, de asemenea, în cadrul filialelor Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Sibiu. Filialele bibliotecii publice sibiene vor desfăşura acţiuni şi activităţi dedicate creaţiilor poetice şi omagierii autorilor acestora, dar şi pasionaţilor genului liric.

La Filiala Bâlea, începând cu ora 14:00, se va desfăşura un atelier dedicat preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar, în care aceştia îşi vor exersa îndemânarea, creativitatea şi aptitudinile de lectură, citind versuri din volumele de poezii adaptate grupei de vârstă. Publicul Filialei Hipodrom va fi întâmpinat cu o expoziţie de carte şi un concurs pentru iubitorii de poezie.

În egală măsură, Filialele Valea Aurie, Vasile Aaron şi Cisnădie vor aduce poezia mai aproape de public prin expoziţii de carte şi acţiuni de lectură publică. Activităţile prilejuite de Ziua Internaţională a Poeziei se vor desfăşura în sediile Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, în timpul programului de funcţionare.