24 octombrie 2021

Recital cameral CU PUBLIC!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana şi violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toţi instrumentişti din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

Duminică, 6 iunie, la ora 19, Ateneul Român
Recital cameral CU PUBLIC

MIRUNA DIDU – flaut
CORINA MITROI – vioară
IULIA GOIANĂ – violă
EUGEN BOGDAN POPA – violoncel

Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Trio-Divertisment în mi bemol major, KV 563
Cvartet în re major, cu flaut, KV 285

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, vor fi puse în vânzare 370 bilete, sala mare a Ateneului Român urmând a fi ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

Preţurile biletelor sunt: Categoria I: 40 lei; Categoria II: 35 lei.

Biletele se pot procura:
– De la Casa de bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecţie şi distanţare.

Din anul 2010, Miruna Didu este flautistă în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”din Bucureşti. În paralel cu studiile universitare (UNMB clasa Ion Bogdan Ştefănescu), a urmat cursurile de perfecţionare (flaut) ale Şcolii Regale de Muzică din Londra. A studiat apoi cu Jacques Zoon la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva şi cu Salvator Martinez Tos la Şcoala Regina Sofia din Madrid. A susţinut, ca solist, numeroase concerte cu orchestrele filarmonicilor din Craiova, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Oradea, Sibiu, Târgovişte, Piteşti, Valencia (Spania), având în repertoriu lucrări de Mozart, Cimarosa, Mercadante, Reinecke, Bach, Devienne.

Din 2001 Corina Mitroi este violonistă în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”din Bucureşti. A urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa Gabriel Croitoru si apoi la clasa maestrului Stefan Gheorghiu. A participat la cursuri de măiestrie cu profesorii Wolfgang Marchner, Viktor Pikaizen, Petru Munteanu, Mihaela Martin, Adelina Oprean şi Thomas Furi. A evoluat, în recitaluri şi concerte, pe scene importante din ţară şi străinatate: Germania, Elveţia, Suedia, Taiwan, Filipine, Coreea de Sud, Japonia.

Din anul 2020, Iulia Goiană este violistă în Orchestra simfonică a Filamonicii „George Enescu” din Bucureşti. A obţinut o dublă licenţă, în specialităţile vioară (2016) şi violă (2017), la Facultatea de Muzică şi Teatru din Rostock, sub îndrumarea profesorilor Liviu Câşleanu, respectiv Felix Schwartz. Şi-a continuat studiile de master la Universitatea de Arte din Berlin, unde a absolvit în 2019, la clasa de violă a profesorului Yuta Nishiyama. În perioada 2017 – 2020 a cântat în Orchestra Naţională Radio şi în Orchestra de Cameră Radio. A fost bursieră a fundaţiilor Ad Infinitum, Sergiu Celibidache, Sonoro şi Remember Enescu.

Din anul 2001 Eugen-Bogdan Popa este violoncelist în Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Este Doctor în Muzică (2010) şi, în perioada 2011 – 2018, a fost cadru didactic asociat la catedra de violoncel a UNMB. Este membru al trio-ului ClavioArte, al formaţiilor camerale PROFIL, PROPULS, SonoMania (muzică contemporană), a colaborat cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi cu orchestra „Virtuozii din Bucureşti”. A participat în spectacolele Deceballo (Opera Naţională din Bucureşti, din 2006), Tragedia lui Carmen (Teatrul Naţional din Bucureşti, din 2007), Călătoria lui Orfeu (Teatrul Bulandra, din 2008), Munchhausen – Stăpânul minciunilor (Opera Comică pentru Copii, 2015).