5 august 2021

Recital cameral extraordinar CU PUBLIC

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În prima duminică din luna martie, trei muzicieni excepţionali îşi unesc forţele într-un concert cameral cu totul special, pe care l-au intitulat De Mărţişor.

Duminică, 7 martie, ora 19:00 , Ateneul Român

MIHAELA MARTIN – vioară
RĂZVAN POPOVICI – violă
MARA DOBRESCU – pian

Program

Max Bruch – Patru piese pentru vioară, violă şi pian, op. 93 (I, II, VI, VII)
Franz Liszt – Die Zelle in Nonnenwerth pentru violă şi pian
Piotr Ilici Ceaikovski – Melodie pentru vioară şi pian
Lili Boulanger – Nocturnă pentru vioară şi pian
Josef Suk – Cântec de dragoste pentru violă şi pian
Robert Schumann – Intermezzo din Sonata F.A.E. pentru violă şi pian
Fritz Kreisler – La Gitana pentru violă şi pian
Robert Schumann – Trei romanţe, op. 94
Dmitri Şostakovici – Cinci piese pentru vioară, violă şi pian

Parteneri: SONORO FESTIVAL şi UNICREDIT BANK

Mihaela Martin este un violonist de mare carieră şi un pedagog recunoscut pe plan internaţional. Şcoala muzicală la care s-a format coboară, prin maestrul Ştefan Gheorghiu, până la marele George Enescu. Este laureată a concursurilor Ceaikovski/Moscova, Montreal, Regina Elisabeta/Bruxelles şi la Competiţia Internaţională de Vioară din Indianapolis/SUA. Cariera de solist concertist se împlineşte armonios cu aceea de interpret de muzică de cameră. În 2003, alături de rusul Daniel Austrich, japoneza Nobuko Imai şi suedezul Frans Helmerson, violonista a înfiinţat cvartetul „Michelangelo”. Mihaela Martin cântă o vioară Giambattista Guadagnini construită în 1748. Din anul 1992 violonista ocupă şi o catedră la Conservatorul din Koln, Germania.

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. O carieră internaţională l-a purtat pe scene de concert din întreaga lume. Muzicianul apare regulat şi ca membru al Ansamblului Raro cu care a înregistrat până în prezent opt discuri. Ultimul CD, intitulat Rhapsodie Roumaine, a fost lansat in luna ianuarie, in renumita sala Musikverein din Viena. Răzvan Popovici este iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră „SoNoRo” din Bucureşti, pe care l-a transformat într-o platformă culturală europeană de mare succes.

În anul 1996, Mara Dobrescu primeşte o Bursă a Guvernului Francez şi este admisă la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, pianista a fost aplaudată în concerte şi recitaluri susţinute în Europa, America de Sud, Asia, Australia şi Statele Unite ale Americii, atât ca solistă cât şi ca membră a Cvartetului „Face a Face”. Mara Dobrescu face parte şi din Trioul „Brâncuşi” cu care, în 2012, a înregistrat integrala triourilor de George Enescu pentru seria franceză Zigzag Territoire.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, pentru fiecare concert, vor fi puse în vânzare 210 de bilete, echivalentul a 30 la sută din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român.

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român începând cu marţi, 2 martie, ora 12

Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Preţul unui bilet este de 105 lei/cat. I şi 95 lei/cat. II

Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete.

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.