Publicat: 7 Iunie, 2019 - 12:00

Recitalul de pian "Prietenii muzicii" la Conservatorul de muzică "Vántus István" din Seghedin, susținut de elevi ai  Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, din Deva

Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 11.00, Filiala Seghedin a ICR Budapesta organizează în colaborare cu Catedra de pian a Conservatorul de muzică „Vántus István” din Seghedin, în sala de concerte  „Fricsay” a Conservatorului (Bulevardul Tisza Lajos, nr. 79-81, 6722 Seghedin), recitalul „Prietenii muzicii”, cu participarea Asociației „Modus vivendi”, din care fac parte pianiști din generații diferite, actuali și foști elevi performanți ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. 

Programul va cuprinde lucrări de Basacopol, Bach, Ibert, Grieg, Silvestri, Liszt, Debussy, Filaret-Barbu și Rachmaninov. Vor interpreta laureați ai unor concursuri naționale și internaționale, coordonați de către profesorii Doina Ona și Cristian Dumitriu: Sofia Cucea (clasa a II-a), Alma Teodorescu-Pavliuc (clasa a III-a), Mario Trif (clasa a III-a), Cristiana Cara (clasa a V-a), Flavius Sebastian Bălan (clasa a VI-a), Radu Moise (clasa a IX-a), Mircea Vasile Logojan (clasa a XII-a), Dianna Vasiu (asistent universitar, Facultatea de Muzică, în cadrul UVT.Timisoara), Raluca Miclăuș (profesor la Școala de muzică Filaret Barbu, din Lugoj) și Cristian Dumitriu (profesor la Liceul de Arte „S.Toduță”), din Deva.

Parteneriatul dintre Asociația „Modus vivendi” și Conservatorul de muzică „Vántus István” din Seghedin a demarat în luna noiembrie 2014, când, în cadrul „November Piano Masterclasses”, au avut loc cursuri de măiestrie și un recital al pianistei Carmen Daniela Gililov, din Germania. La edițiile din 2017 și 2019, din comisia de jurizare a concursului „Modus vivendi” a făcut parte prof. univ. dr. Éva Zsigmondné Pap, de la catedra de pian a Conservatorului de muzică „Vántus István” din Seghedin.
 

Tag-uri Institutii: