Publicat: 30 Decembrie, 2014 - 18:18
Share

Pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranță, Poliția Română recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție, atunci când pleacă de acasă.

Încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode: colectarea frecventă a corespondenței, de către un vecin sau o persoană de încredere sau instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință, deszăpezirea aleii din fața casei, pentru cei care locuiesc la curte!

Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul!

Încuiați ușile și geamurile chiar și atunci când plecați pentru câteva minute!

Nu lăsați sume mari de bani sau valori în locuință!

Rugați un vecin să vă supravegheze locuința!

Nu lăsați indicii despre bunurile deținute în locuință, prin depozitarea ambalajelor acestora la vedere — pe balcon, la ușă, lângă pubela de resturi menajere!

Este indicat să păstrați fotografii ale bunurilor cu o valoare ridicată și o listă cu elementele de identificare ale acestora. Dacă locuința dumneavoastră este spartă, un inventar detaliat poate duce la identificarea mai ușoară a bunurilor furate.

Dacă sesizați o spargere anunțați imediat POLIȚIA.

Prin pătrunderea într-o locuință a cărei ușă a fost spartă sau forțată se pot șterge urme esențiale pentru prinderea autorilor.

POLIȚIA ROMÂNĂ VĂ UREAZĂ SĂRBĂTORI FERICITE!