Publicat: 23 Ianuarie, 2016 - 13:21
Share

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliștilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă. În caz contrar, sunteți pasibili să fiți sancționați contravențional cu o amendă cuprinsă între 6 și 8 puncte.

Totodată, pentru reducerea gradului de implicare în accidente de circulație, le recomandăm celor care se deplasează cu bicicleta:

Să respecte cu strictețe regulile de circulație atât pentru siguranța lor cât și a celorlalte categorii de participanți la trafic.

Să nu circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Să nu se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul.

Să nu transporte sau sa tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic.

Să semnalizeze din timp și vizibil orice schimbare a direcției de deplasare.

Să manifeste atenție sporită în zona intersecțiilor. Este necesar să se oprească la colțul străzilor pentru a se asigura că pot continua deplasarea în condiții de siguranță.