27 mai 2022

Recomandări din partea SALVAMONT Sibiu pentru turiști

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă, în zona montană, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu doreşte să vă reamintească următoarele:

– Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor!
– Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise
– Stratul de gheată este prezent pe toată zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 m
– Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă;
– Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile.

– Accidentele montane se vor anunţate telefonic la 112.

Dan Popescu
Director Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu