Publicat: 17 Octombrie, 2019 - 08:12
Share

Cea de-a şaptea zi de Fest(in) pe Bulevard debutează cu un spectacol care ne vorbeşte despre lucruri simple şi complicate în acelaşi timp: iubire, părinţi şi copii, alegeri. La doi paşi de Mullingar, în regia lui Cristi Juncu, cea mai nouă producţie a Teatrului Nottara, începe la ora 18.00, la Sala George Constantin. "Zilele însorite nu trebuie irosite, pentru că nu sunt multe, crede Rosemary, protagonista spectacolului nostru. Aşa că îl invită pe Anthony, protagonistul spectacolului nostru, la o plimbare. Deşi cred, ca şi Rosemary, că zilele senine nu trebuie irosite, eu, regizorul spectacolului nostru, n-am să vă invit la o plimbare, ci la teatru. Pentru că poveşti de dragoste precum cea dintre Anthony şi Rosemary nu sunt multe." (Cristi Juncu)

De la ora 20:30, la Teatrul Ţăndărică, spectatorii sunt invitaţi în spatele cortinei. Nu fizic, cu prin intermediul spectacolului Schimb urgent... trei surori, regia: Lucian Sabados, o dramă care dezvăluie lumea din spatele cortinei, viaţa unui teatru în interiorul său, precum şi frământările care apar într-o societate supusă unor schimbări periodice. Spectacolul propune o poveste de mare actualitate politico-socială, un capitol de istorie recentă, o dramă care se urmăreşte cu sufletul la gură, având ca fundal spaţiul unui teatru academic rus, înainte şi după glasnost. Asemănările cu destinul artelor spectacolului din România de după Revoluţia din 1989 sunt frapante şi creează o emoţie puternică, atât pe segmentul comic, cât şi pe cel de dramă.

Tot de la ora 20.30, pe Sălii Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, începe spectacolul Totul despre femei. Producţia Teatrului Clasic Ion Slavici din Arad, are o structură inedită, în cadrul căreia cinci poveşti de viaţă - toate despre femei - alternează şi interacţionează. O poveste este despre două surori care au întrerupt orice legătură din cauza unui bărbat pe care amândouă l-au iubit, între ele fiind mama lor, rămasă singură. Cea de-a doua poveste este despre alte două femei extrem de apropiate, până în momentul în care în relaţia lor intervine o criză, din cauza unei a treia femei care apare în viaţa lor. Mai sunt, apoi: povestea unor secretare care lucrează la aceeaşi firmă, cea a trei fetiţe care merg împreună la aceeaşi grădiniţă şi cea a trei bătrâne din acelaşi azil. Din distribuţie fac parte: Angela Petrean Varjasi, Mariana Tofan, Roxana Sabău.

Informaţii şi alte materiale despre Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se găsesc pe site-ul www.festinpebulevard.ro. Pentru programul integral al spectacolelor Teatrului Nottara, vă rugăm să accesaţi site-ul Nottara: www.nottara.ro.