Publicat: 15 Octombrie, 2019 - 20:20

Am ajuns la jumătatea celei de-a şaptea ediţii din FEST(in) pe Bulevard 2019 şi vă propunem în continuare o gamă variată de spectacole şi evenimente conexe. Miercuri, 16 octombrie, călătorim, alături de pescarul solitar al lui Sorescu, într-un univers al descoperirii de sine şi al întrebărilor existenţiale, în spectacolul Iona de Marin Sorescu, în regia lui Gabor Tompa, coproducţie a Teatrului Nottara, Bucureşti cu Teatrul Maghiar de Stat, Cluj, de la ora 18.00, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin. "Pe mine mă interesează Iona atât din punct de vedere religios, cât şi din punct de vedere al condiţiei artistului în lume, azi. Figura lui Iona şi chiar şi cea a actorului Gabriel Răuţă de multe ori m-au făcut să mă gândesc la imaginea lui Brâncuşi. Artistul care se luptă cu materialul." (Gabor Tompa).

De la ora 20:00, la Teatrul Excelsior, vă aşteptăm la un spectacol special, care la graniţa dintre teatru şi musical, text contemporan şi parabolă despre viaţă şi moarte, Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare) de Lee Hall, după romanul Sopranele de Alan Warner, regia şi coregrafia: Răzvan Mazilu, o producţie a Teatrului Excelsior, Bucureşti. "Fecioarele noastre grabnic ajutătoare nu e o găselniţă de marketing ci o sintagmă metaforică ce reflectă, în mod ideal, însăşi mesajul acestui text: nu judeca după aparenţe, nu te teme să-ţi trăieşti viaţa - cu bune şi cu rele - şi, mai ales, nu te teme de Iubire. Ea vine atunci când te aştepţi mai puţin, de la cine te aştepţi mai puţin. Şi tocmai în asta rezidă forţa ei de a ne modela şi împlini ca fiinţe umane" (Răzvan Mazilu).

Cu Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi pe nenorocita asta de barcă de Matei Vişniec, regia: Alexandru Grecu, producţie a Teatrului Alexandru Davila, Piteşti, ajungem într-o sferă a preocupărilor contemporane despre ce presupune apartenenţa la un loc, despre ce înseamnă "acasă". Spectacolul se joacă la ora 20.30, la Teatrul Odeon, Sala Mare, şi reprezintă o cartografiere a situaţiei dramatice în care s-au pomenit populaţiile dizlocate de războiul din Siria, dar şi odiseea migranţilor

Încheiem seara în ritmuri de comedie muzicală, cu Bună seara, domnule Wilde!, un musical de Eugen Mirea şi Henry Mălineanu, după piesa Ce înseamnă să fii Onest? de Oscar Wilde, în regia lui Andrei Măjeri, o producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, Bucureşti, care se va juca de la ora 20.00, la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti. Povestea, cu note idilic-moralizatoare, specifice lui Wilde, creează un musical plin de substanţă, ritmat de viziunea contemporană a regizorului Andrei Măjeri.

Pe timpul zilei, vă invităm să intrăm într-un dialog pe tema Criza feminităţii, pe care îl organizăm începând cu ora 12:30, la Institutul Maghiar Balassi. Colocviul va fi moderat de cunoscutul jurnalist de televiziune Mihaela Bîrzilă (Antena 3), iar invitatele noastre sunt femei care activează în domenii diferite şi care au demonstrat că succesul profesional nu are gen: Doamna Ministru Doina Pană, Doamna Virginia Linul (creatoare de ii şi costume populare), Doamna Juliana Mladenova (Preşedintă BALKANART, om de afaceri din Republica Bulgaria), Doamna Ionela Şufaru (sociolog).

Informaţii şi alte materiale despre Festivalul Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard se găsesc pe site-ul www.festinpebulevard.ro. Pentru programul integral al spectacolelor Teatrului Nottara, vă rugăm să accesaţi site-ul Nottara: www.nottara.ro.
 

Tag-uri Institutii: