Publicat: 26 Decembrie, 2016 - 16:29

La întoarcerea din minivacanța de Crăciun, Poliția Română vă recomandă să circulați cu viteză adaptată la starea carosabilului și să măriți distanța în mers, dacă acesta este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Polițiștii rutieri acționează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere și la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenței circulației, cât și pentru siguranța deplasărilor participanților la trafic.

Pentru a nu apărea probleme legate de fluență la întoarcerea spre casă a celor plecați să-și petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre stațiunile montane, Poliția Română vă recomandă să luați în considerare și oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterei de circulație D.N. 1 și a ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depășirii capacității de preluare a valorilor de trafic, vă recomandăm să alegeți și variantele alternative:

D.N.1 A — Brașov—Săcele—Cheia — Vălenii de Munte — Ploiești—Buftea — București;

D.N. 73 — Brașov — Bran — Câmpulung Muscel — Pitești — Autostrada A1 (Pitești — București);

Celor care trec prin Sinaia le recomandam să folosească și varianta D.N. 71 — Sinaia — Moroieni — Fieni — Târgoviște — București.

Pentru a ajunge în siguranță acasă, conduceți cu viteză adaptată la starea carosabilului și măriți distanța în mers.

Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.