28 septembrie 2022

Recomandări pentru prevenirea furturilor din ștranduri și alte zone de agrement

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În sezonul estival, cetăţenii se bucură de momente de relaxare în zonele de agrement de pe raza judeţului.

Această perioadă a anului coincide însă şi cu intervalul în care se comit diverse furturi de bunuri lăsate nesupravegheate, cele mai „tentante” obiecte fiind poşetele, hainele, telefoanele mobile, bagajele etc.

La fel de expuse sunt bunurile de valoare pe care unele persoane le uită la vedere pe banchetele sau chiar pe bordul autoturismelor personale, cu care se deplasează spre zonele de agrement.

Majoritatea păgubiţilor ajung în această situaţie din cauza faptului că neglijează tocmai cel mai elementar lucru, şi anume, asigurarea bunurilor proprii!

Pentru a preveni furturile „specifice” sezonului estival, Poliţia vă recomandă:

– În momentul în care parcaţi autoturismul, verificaţi cu atenţie dacă l-aţi închis şi dacă toate geamurile acestuia sunt, de asemenea, închise!
– Nu lăsaţi la vedere în interiorul autoturismelor bunuri de valoare care pot tenta – telefoane mobile, poşete, sacoşe cu cumpărături, haine, aparatură electronică etc.!
– Asiguraţi-vă cu lanţ bicicletele şi lăsaţi-le doar în locuri în care le puteţi supraveghea!
– În perioada în care vă aflaţi în ştranduri sau în alte locuri publice destinate relaxării, nu lăsaţi bunurile personale nesupravegheate!
– Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană cunoscută, de încredere, care să supravegheze bunurile dvs. personale atunci când vă îndepărtaţi de şezlong!
– Nu este indicat să purtaţi la dumneavoastră, în locurile de agrement, bijuterii, sau alte bunuri de mare valoare sau sume mari de bani!
– În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni anunţaţi de îndată poliţia la numărul de telefon 112!

Întocmit,
Subcomisar de poliţie Păduraru Cătălina

Sursa foto Pixabay