29 iunie 2022

Recomandări pentru siguranța participanților la trafic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru siguranța participanților la trafic, în condițiile intensificării deplasărilor către diversele destinații de petrecere a Sărbătorilor Pascale, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorii auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– creșterea distanței de siguranță între vehicule;

– evitarea depășirilor riscante;

– planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare;

– pe autostrăzi, semnalizarea din timp a intenţiei de schimbare a benzii de circulaţie și conducerea cu atenție sporită. Nu folosiți banda de urgență!

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe siteului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

Sursa foto: Pixabay