Publicat: 18 Ianuarie, 2017 - 17:15
Share

Având în vedere avertizarea emisa de Administrați Națională de Meteorologie, Poliția Prahova face următoarele recomandări:

— conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.).

— în timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanță de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

— de asemenea, date fiind condițiile meteorologice nefavorabile prognozate ( vânt, zăpadă spulberată și ger) trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.