Publicat: 27 Decembrie, 2017 - 17:18
Share

Recomandări pentru siguranţa traficului rutier
În această perioadă poliţiştii bistriţeni acţionează pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru apărarea patrimoniului public şi privat şi pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, în medie, peste 100 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale şi investigaţii criminale sunt la datorie pentru siguranţa dumneavoastră.

În perioada 25-26 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au acţionat pe principalele artere de circulaţie, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză. 

Astfel, au fost aplicate, la nivel judeţean, 150 de sancţiuni, în valoare totală de 34.815 lei, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere pentru diverse nereguli.

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere neplăcute, poliţiştii vă recomandă să conduceţi prudent şi să adoptaţi un comportament preventiv în traficul rutier.

PENTRU ÎNTOARCEREA ÎN SIGURANŢĂ DIN MINIVACANŢA DE CRĂCIUN, POLIŢIŞTII RECOMANDĂ CONDUCĂTORILOR AUTO:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum, meteo şi trafic. 

Circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie!

Acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie poate duce la deraparea autovehicului şi implicit la pierderea controlului asupra acestuia. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos şi nu efectuaţi depăşiri riscante!

Păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă!

Poliţia Română recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!

Pentru a fi vizibil în trafic, folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Adoptaţi un comportament preventiv în traficul rutier!

Tag-uri Nume: