Publicat: 6 Ianuarie, 2017 - 08:43
Share
Orice problemă din trafic poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.

Având în vedere mesajele de avertizare meteo cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, pe parcursul zilei de azi, în Bucureşti, va ninge abundent și se va depune un strat consistent de zăpadă pe carosabil.
Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condiţiile meteo rutiere și a unui carosabil acoperit cu zapadă , gheată și polei, să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare, deasemenea când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece și circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar.
Poliţiştii vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate în circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarnă.
Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice și totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafața carosabilă. 
Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiţii de siguranţă iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.
Orice problemă din trafic poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.

În speranţa că aceste recomandări vor limita problemele întâlnite în circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii Brigăzii Rutiere mulțumesc tuturor participanţilor la trafic și le urează Drum Bun și fără evenimente rutiere!