Publicat: 16 Mai, 2019 - 11:53
Share
Tema anului 2019 e legată de educaţie

Cea de-a XXVI-a ediţie a festivalului internaţional studenţesc ISWinT (International Student Week in Timişoara), organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatorare (Liga AC), împreună cu Universitatea Politehnica din Timişoara, a atras un număr record de înscrieri. 826 de tineri din 114 ţări îşi dorec să participe la festivalul care, anul acesta, între 22 iulie - 2 august, se va derula sub tema "Learn today, change tomorrow!".

ISWinT este singurul proiect din România care a câştigat doi ani la rând selecţia naţională a premiul Charlemagne, premiu oferit de Parlamentul European tinerilor care au contribuit la procesul de integrare europeană. Această onoare vine ca o încununare a reuşitelor proiectului, după ce, în toamna anului 2018, ISWinT a fost desemnat drept cel mai bun proiect de tineret din judeţul Timiş în cadrului "Galei proiectelor de şi pentru tineret", organizată de Fundaţia Judeţeană de Tineret Timiş şi cel mai bun proiect internaţional din România în cadrul "Galei Tineretului", organizată de Ministerul Tineretuliui şi Sportului.

Ediţia 2019 este construită în jurul temei "Learn today, change tomorrow!" (trad. "Învaţă azi, schimbă ziua de mâine!"), care este un îndemn înspre educaţie. Prin participarea la festival, studenţii vor fi încurajaţi să ia atitudine şi să producă o schimbare în comunitatea de provenienţă. Prin tema propusă, organizatorii îşi doresc să producă o conştientizare a faptului că orice schimbare care nu are la bază şi o educaţie consolidată va fi doar o formă fără fond.

Participanţii festivalului vor avea ocazia să dezbată şi să facă schimb de bune practici, învăţând tot odată prin metode de educaţie non-formală cum să aducă un plus comunităţii lor, în cadrul unuia dintre cele 8 ateliere care au la bază Obiectivele Europene de Tineret (European Youth Goals):

1. Connecting International Structures with Students

2. Gender Equality

3. Inclusive Societies

4. Information & Constructive Dialogue

5. Mental Health and Wellbeing

6. Quality Employment

7. Quality Learning

8. Student Organizations and International Programmes.

Pe lângă atelierele educaţionale, studenţii vor mai putea participa şi la diferite activităţi care încurajează schimbul de bune practici şi unitatea între naţiuni precum: Seara Internaţională - activitate în care participanţii descoperă culturile şi obiceiurile ţărilor participante; Seara Românească - unde participanţii vor cunoaşte portul popular, tradiţiile şi obiceiurile României; Parada - un marş în zona centrală a oraşului, moment în cadrul căruia va fi sărbătorită diversitatea şi intercultutalitatea, atrăgând atenţia asupra importanţei drepturilor omului.

În prezent este în plină desfăşurare selecţia celor 826 studenţi înscrişi, în două etape, abia ulterior urmând să primească acordul de a participa la festival.

 

Tag-uri Institutii: