31 ianuarie 2023

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în vizită la Central European University

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 9-10 ianuarie 2023, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a efectuat o vizită la Viena, la Central European University (CEU). Ambele universităţi fac parte din alianţa CIVICA – Universitatea Europeană de Ştiinţe Sociale, alături de alte opt instituţii de învăţământ superior de renume din Europa.

În prima parte a vizitei, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la şedinta de debut pentru stabilirea noilor activităţi care vor fi demarate în cadrul componentei de cercetare, dezvoltată de membrii consorţiului european CIVICA.

Momentul central al vizitei l-a constituit întâlnirea cu prof. univ. dr. Shalini Randeria, rector şi preşedinte al CEU. Întâlnirea dintre cei doi rectori a avut drept scop consolidarea legăturilor existente între SNSPA şi CEU, membre ale CIVICA, dar şi ale Open Society University Network (OSUN), o reţea globală de instituţii de învăţământ superior, culturale şi de cercetare, co-fondată de CEU. Astfel, au fost stabilite viitoarele direcţii de acţiune pentru dezvoltarea cooperării dintre cele două universităţi: creşterea numărului de cursuri comune, deschise pentru studenţii şi studentele din SNSPA şi CEU, continuarea mobilităţilor de studii şi de predare, crearea unor proiecte de cercetare comune.

Amintim că Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a făcut parte din primul val de trei universităţi româneşti declarate câştigătoare de Comisia Europeană în competiţia pentru crearea Universităţilor Europene. CIVICA a fost selectat în anul 2019 pentru a crea una dintre cele 17 universităţi europene pilot.

De la înfiinţarea sa de către opt universităţi europene de ştiinţe sociale de top, CIVICA a reuşit să dezvolte un campus interuniversitar cu adevărat european, însumând un număr total de 72.000 de studenţi şi 13.000 de cadre didactice. Pe 27 iulie 2022, Comisia Europeană a anunţat că CIVICA a fost selectată şi va primi până la 14,4 milioane de Euro sprijin financiar, pentru continuarea activităţii.

CIVICA – Universitatea Europeană de Ştiinţe Sociale reuneşte, în prezent, zece instituţii de prestigiu în domeniul ştiinţelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor şi politicilor publice: Sciences Po (Franţa), Bocconi University (Italia), Central European University (Austria), European University Institute (organizaţie interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia), IE University (Spania), SGH – Warsaw School of Economics (Polonia) şi London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

Sursa foto Facebook Remus Pricopie