29 septembrie 2022

Rectorul UBB, inclus în Top 100 manageri de succes din România în 2020

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a fost inclus recent în clasamentul Top 100 manageri din România realizat de revista Capital.

Aşa cum arată autorii topului, trecerea eficientă prin pandemie a unei comunităţi academice de aproape 55 000 de oameni distribuiţi în 8 judeţe şi 11 oraşe, cu protejarea adecvată într-o pandemie a sănătăţii membrilor comunităţii, asigurarea veniturilor şi derularea la un nivel adecvat de calitate a activităţilor academice pentru a nu afecta parcursul de viaţă al studenţilor au stat la baza acestei decizii.

În plus, dezvoltările inovative ale universităţii în această perioadă (ex. noua psihopedagogie universitară cu introducerea realităţii virtuale/augmentate – UBB-EON-XR Center; organizarea UBB în Şcoli academice; noul Centru de Industrii Creative, etc.) şi poziţionarea pe prima poziţie în ţară conform rankingurilor internaţionale (sintetizate în Metarankingul Universitar-2020) au consolidat opţiunea de includere a rectorului UBB în Top 100 manageri de succes din România.

„UBB este un reper academic în ţară şi pe alocuri şi în străinătate, bucurându-se de multe premii şi onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conştient că este analizată în ţară şi în zona managementului profesionist, deşi, reprezentând o comunitate de aproape 55 000 de oameni şi fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca/Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta.

Aşadar, este excelent că UBB a atras şi atenţia mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar şi ca potenţial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradiţional de „Rector Magnificus” şi cel modern de „President-CEO” -, dar mereu academic, aşa cum stă bine universităţii noastre, şi mă bucur că reuşim. În final aş mai adăuga doar că un bun manager trebuie să aibă şi o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea şi strategia, tactica/tehnica făcându-se împreună cu echipa -, iar la UBB reuşita managerială este una de echipă, alături de prorectorii şi decanii selectaţi de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor şi structurilor administrative din UBB şi cu suportul constant al Senatului UBB”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David.

Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în luna martie 2020 în funcţia de rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca cu Programul de management ProUBB+ / UBB – Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere şi deschidere (https://danieldavid.ro/wp-content/uploads/2020/01/Daniel-David-Programul-ProUBBFinal.pdf), care a obţinut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunităţii noastre academic.