29 noiembrie 2021

Recunoaştere internaţională pentru un profesor UPT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un nou motiv de mândrie pentru Universitatea Politehnica Timişoara! Prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, cadru didactic la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UPT a fost aleasă ca membru al unei organizaţii internaţionale de prestigiu, IAHSI-The International Academy of Health Sciences Informatics, cu sediul în Elveţia. Conform uzanţelor, fiecare nouă nominalizare în cadrul IAHSI trebuie să fie urmare a propunerilor venite din partea a doi membri titulari şi, ulterior, să fie ales în plenul Academiei.

International Academy of Health Sciences Informatics – IAHSI, înfiinţată în 2017 sub auspiciile IMIA – Asociaţia Internaţională de Informatică Medicală şi ca o componentă a acestei asociaţii, este similară cu academiile naţionale de ştiinţe. Acesta reuneşte specialişti din toată lumea, ale căror contribuţii în informatică medicală sunt recunoscute la nivel internaţional. Scopul Academiei, care oferă consultanţă de specialitate organismelor guvernamentale şi non-guvernamentale, este de a promova diseminarea cunoştinţelor şi a celor mai bune practici, de a încuraja colaborarea la nivel mondial şi schimbul de expertiză şi resurse.

Este o nouă recunoaştere internaţională a activităţii doamnei prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar după ce, la sfârşitul anului trecut, a devenit vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Informatică Medicală – IMIA.

Doamna prof.univ.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar a preluat anterior preşedinţia Federaţiei Europene de Informatică Medicală – EFMI pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Preşedinţilor EFMI. Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferinţa Internaţională MIE-STC, desfăşurată la Zagreb, în Croaţia. Preşedintele EFMI devine automat, după cei doi ani, vicepreşedinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.