Publicat: 16 August, 2013 - 14:54

Judecarea recursului faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei în cazul contopirii pedepselor lui Gigi Becali a fost amânată, vineri, pentru data de 3 septembrie.

Motivul amanarii este acela ca va trebui sa se pregateasca apararea. Unul dintre avocaţii finanţatorului Stelei, Florin Şurghe, a motivat că a fost angajat de Becali în 13 august şi nu a avut timp să studieze dosarul.

Instanţa a respins pe 14 august cererea lui Gigi Becali de a fi eliberat din închisoare temporar pentru a rezolva problemele firmelor sale. Încercarea latifundiarului de a sensibiliza instanţa a dat greş. Becali a adus în faţa instanţei peste 3.000 de scrisori de la susţinători, pentru a dovedi că nu e un pericol social.

Decizia Curții de Apel Bucureşti este una definitivă. Avocaţii lui Gigi Becali au cerut miercuri instanţei să îl elibereze pe acesta pentru a rezolva problemele FC Steaua şi ale firmelor sale.

Avocaţii au punctat că Becali trebuie să rezolve problemele survenite la Uzina Mecanică Drăgăşani. Acesta ar trebui să semneze documente clasificate, care nu pot fi duse în penitenciar.

Avocaţii au depus mai multe documente care arată necesitate lăsării în libertate pentru trei luni a lui Gigi Becali.

Şeful statului a fost întrebat pe 24 mai şi dacă ia în considerare cererea de graţiere a lui Gigi Becali, însă preşedintele a răspuns "Lasă!" şi a făcut un semn cu mâna, indicând că nu vrea să răspundă.