25 iunie 2022

Refugiații ucraineni vor putea folosi gratuit transportul în Italia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Această listă include transportul feroviar cu trenurile companiei de stat Trenitalia, precum și transportul maritim și de altă natură.

Șeful Departamentului de Protecție Civilă din Italia, Fabrizio Curcio, a semnat un decret conform căruia toți cei sosiți din Ucraina vor putea călători gratuit cu transportul pe teritoriul italian timp de cinci zile după trecerea frontierei. După cum se precizează într-un mesaj difuzat luni de departament, această listă include transportul feroviar cu trenurile companiei de stat Trenitalia, atât în apropiere, cât și pe distanțe lungi, precum și transportul maritim și de altă natură.

După cum se menționează în mesaj, această măsură a devenit posibilă datorită cooperării cu Ministerul Transporturilor al republicii și „reprezintă un aspect important al planului de primire a populației care fuge de război”.

Anterior, s-a raportat că în ultimele două săptămâni, peste 35 de mii de locuitori ai Ucrainei au sosit în Italia. Potrivit ministrului italian adjunct al Sănătății, Andrea Costa, refugiații care sosesc, dintre care 17.000 sunt femei și 14.000 minori, beneficiază de asistență medicală.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: https://www.repubblica.it/