Publicat: 13 Iunie, 2015 - 16:16
Share

Cea de-a 89-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost sărbătorită oficial sâmbătă la Londra printr-o paradă militară. Peste o mie de soldați îmbrăcați în uniforma tradițională de gală au mărșăluit prin centrul Londrei, relatează BBC.

Suverana Regatului Unit s-a născut la 21 aprilie, dat ziua sa de naștere este sărbătorită în public în a doua sâmbătă a lunii iunie, atunci când vremea bună permite ca oameni să ia parte la acțiunile organizate.

"Trooping the Colour", așa cum este denumit evenimentul, a avut în acest an pe lângă parada tradiționala, avioane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și aeronave de acrobație Red Arrows aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice.

Regina, care a purtat un costum de culoare deschisă accesorizat cu o pălărie, s-a deplasat într-o altă trăsură, împreună cu soțul său, ducele de Edinburgh, îmbrăcat în uniformă militară.

Prințul Charles, colonel al gărzilor galeze, și fiul său William, colonel al gărzilor irlandeze, au defilat călare prin fața miilor de turiși și londonezi aflați pe ambele părți ale traseului.

Cu această ocazie, ducesa de Cambridge, Catherine, a apărut pentru prima dată în public după ce a născut, la 2 mai, cel de-al doilea copil, pe prințesa Charlotte.

Soția prințului William a parcurs drumul între locul desfășurării paradei, Horse Guards Parade, și Palatul Buckingham într-o trăsură, însoțită de Ducesa de Cornwall, Camilla, soția prințului Charles, și prințul Henry.

Membrii familiei regale au ieșit apoi pe balconul Palatului Buckingham, apariție care urmează în mod tradițional după paradă.