Publicat: 12 August, 2012 - 14:59
Share

Întrevederea dintre Guvern și delegația FMI a confirmat reîntregirea salariilor bugetarilor, demonstrând încă o data că USL își respectă promisiunile făcute electoratului și corectează măsurile abuzive realizate de guvernarea portocalie.

Vicepremierul Florin Georgescu a anunțat, în urma întâlnirii cu partenerii internaționali, că în cadrul rectificării bugetare, se respectă angajamentul asumat de Guvernul Ponta de a majora în două trepte salariile cu 8% începând cu luna iulie şi cu 7,4% începând cu luna decembrie. Pe de altă parte, se vor restitui către pensionari sumele reţinute anterior, în neconcordanţă cu cadrul juridic.

Măsurile luate de Guvernul condus de Victor Ponta au întărit încrederea și credibilitatea partenerilor internaționali în România. Guvernarea USL a avut un rol extrem de dificil deoarece a trebuit mai întâi să îndrepte toate abuzurile făcute de PDL și să redobândească pe de-o parte încrederea cetățenilor în actorii politici, și pe de altă parte să crească credibilitatea României la nivel internațional. Succesul negocierilor avute între Guvernul condus de Victor Ponta și partenerii internaționali ne dovedește că există mari șanse pentru a fi îndeplinite toate măsurile promise de USL, a declarat deputatul PSD, Mircea Drăghici.