Publicat: 4 Aprilie, 2017 - 11:02
Share

Luni seara, în sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European Dr, Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al delegației al Socialiștilor și Democraților Europeni a mulțumit colegilor săi europeni pentru sprijinul acordat propunerii sale, de relocare a unei importante agenții europene în România, respectiv a Agenției Europene a Medicamentului. Inițiativa sa este  parte a unei strategii propusă de europarlamentarul român, în plenul Parlamentului European încă din iulie 2016, prin care Claudiu 
Ciprian Tănăsescu le cerea colegilor săi ca împreună să pună în practică o strategie post Brexit, care are menirea să consolideze Europa celor 27.  
Claudiu Ciprian Tănăsescu a subliniat: „Anul trecut, în 7 iulie, aici, la Strasbourg, lansam către dumneavoastră propunerea, ca în condițiile post Brexit, să facem împreună un prim pas spre consolidarea unei Europe omogene, a celor 27, prin  regândirea distribuției în teritoriu a instituțiilor uniunii. La acel moment v-am făcut cunoscută intenția mea de a declanșa și a susține relocarea de la Londra la București a Agenției Europene a Medicamentului și mă bucur că sunteți alături de mine  în acest demers”. Europarlamentarul român a apreciat și eforturile actualului guvern care s-a mobilizat eficient pentru a pregăti candidatura României ca potențială gazdă a instituției europene și modul eficient în care Premierului Sorin Grindeanu a răspuns propunerii lui: „Mulțumesc de asemenea și premierului României, Sorin Grindeanu că a răspuns mai mult decât pozitiv ideii mele, organizând un grup interinstituțional de lucru, care se ocupă de pregătirea candidaturii României pentru relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentului”.

Totodată, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a anunțat și ieșirea de sub tipar a unui studiu, editat bilingv, în română și engleză arată faptul că  România pregătită pentru a găzdui o instituție europeană de asemenea anvergură, precum Agenția Europeană a Medicamentului. 
Claudiu Ciprian Tănăsescu le-a spus colegilor săi europeni; „De asemenea vă anunț că, în cel mai scurt timp, vă voi pune la dispoziție un studiu, întocmit la inițiativa mea și cu sprijinul Parlamentului European, bilingv, în română și engleză, unde veți găsi toate argumentele necesare susținerii propunerii de relocare în România a Agenției Europene a Medicamentului”.
Medic de profesie Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost, 2004 și raportorul propunerii de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a 
Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire a unei Agenții Europene pentru Medicamente.

Aflat la al doi-lea mandat în Parlamentul European, Dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu este de circa 7 ani membru al  Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a forului legislativ european.