Publicat: 4 Mai, 2014 - 12:43

Fostul ministru Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare, scrie din penitenciar că se va adresa instituţiilor internaţionale pentru ca rechizitoriul său să fie evaluat de experţi străini susţinînd că este nevinovat.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, a transmis o scrisoare opiniei publice prin intermediul unui fost consilier de la cabinetul său parlamentar:

"Tot acest timp nu va mai putea fi recuperat sau recâştigat niciodată. Nici măcar în momentul în care se va face cu adevărat dreptate clipele chinuitoare, greu de descris, în care copilul tău întreabă la telefon când vii acasă şi tu îi răspunzi că mai ai treabă şi nu poţi, nu vor putea fi şterse niciodată. Sunt convins că timpul îmi va da dreptate, că îmi voi dovedi până la urmă nevinovăţia, dar multe din proiectele, visele şi speranţele mele nu se vor mai întoarce vreodată. (...) Magistraţii care m-au judecat nu au fost judecători, ci acuzatori şi acesta cred că reprezintă cel mai mare pericol în România, faptul că unii judecători, de frică sau din obedienţă, dau dreptate procurorilor, condamnând oameni nevinovaţi, fără a cântări faptele sau a analiza probele existente. Pentru ei, poate, aşa este mai comod. În acest fel, nu mai au grija sancţiunilor disciplinare sau, de ce nu, a dosarelor penale pe care le au sau le pot avea şi, mai mult, pentru aceste acte de curaj sunt promovaţi sau recompensaţi. (...) Nu voi retracta nimic din ceea ce am spus despre dosarul instrumentat de DNA, judecat de ICCJ şi dirijat atent de către Traian Băsescu şi oameni din jurul lui, ci, dimpotrivă, voi aduce în perioada următoare tot mai multe probe care să arate românilor ce a însemnat ideea de «justiţie» în cazul meu. Mă voi adresa instituţiilor internaţionale despre ce s-a întâmplat aici, voi cere experţi internaţionali care să evalueze rechizitoriul, administrarea probelor şi, în fond, tot ce s-a întâmplat în cazul meu, de la comiterea aşa-ziselor «fapte» şi până la condamnarea mea definitivă”, a susţinut Relu Fenechiu, în scrisoare.

Tag-uri Nume: