Publicat: 20 Decembrie, 2018 - 10:31
Share

În 2018, RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a ajuns la un număr total de peste 40 de birouri și peste 320 agenți în România. În ultimul an, RE/MAX a inaugurat 18 birouri noi în România, ultimele două francize deschise fiind RE/MAX Plus, din Craiova (în luna octombrie) și RE/MAX Funimob, din Brașov (în luna noiembrie).

“Procesul de extindere până la 40 de birouri în România a durat patru ani, însă dinamica acestuia a devenit din ce în ce mai alertă în fiecare an. În 2018 am semnat 18 noi francize RE/MAX în țară. Strategia pe care ne-am propus-o la început, de a ne extinde pe plan național suficient încât să putem aborda Capitala din exterior s-a dovedit funcțională. Vrem ca în 2019 să creștem numărul de birouri cu 30%”, a declarat Răzvan Cuc, Președintele RE/MAX România.

Cele mai recente francize deschise din portofoliul companiei sunt RE/MAX Plus din Craiova și RE/MAX Funimob din Brașov. 

Biroul din Craiova, primul birou RE/MAX din zona Olteniei, a devenit operațional la începutul lunii octombrie. Investiția, care a presupus costul de franciză cât și amenajarea biroului, este justificată. Craiova este un oraș cu o populație de peste 300.000 de locuitori și un important centru universitar, este una dintre cele mai dinamice piețe regionale aflate în expansiune, după Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța și Iași. În prezent, în această zonă se află în execuție peste 100 de proiecte rezidențiale. Costul mediu pe metru pătrat construit variază între 900 și 1.300 de euro la vânzare, în timp ce chiriile încep de la 170 de euro pentru garsoniere și ajung până la 600 de euro pentru apartamentele cu 3- 4 camere. Pe de altă parte, în sectorul nerezidențial costul pentru un metru pătrat se situează între 8 și 12 euro pentru birouri, respectiv între 10 și 16 euro pentru spațiile comerciale, urcând până la 30 de euro în cazul centrelor comerciale.
“RE/MAX este un model de business care încurajează performanța, colaborarea și pregătirea continue, iar motivele pentru care am ales această colaborare sunt, evident, legate de beneficiile asocierii cu cel mai influent brand din imobiliare în lume și de cunoștințele pe care le putem asimila prin acest parteneriat. Accesul la educație și pregătire specializată este completat de calitatea oamenilor și bucuria cu care își împărtățesc experiențele proprii. Obiectivul nostru în 2019 este de a atrage cei mai buni oameni de pe piață și de a le oferi cadrul în care să funcționeze la potențialul lor maxim, astfel încât să ofere consiliere imobiliară la cel mai înalt nivel”, a declarat Dorin Mihai, Broker/Owner RE/MAX Plus din Craiova.

Un alt birou francizat recent este RE/MAX Funimob din Brașov care îi aparține unui fost agent, George Șeicaru. 
Piața din Brașov se află și ea în continuă creștere datorită poziționării geografice, a facilităților oferite de oraș și de împrejurimile acestuia. În prezent, prețul mediu pentru un metru pătrat construit este de 1.000 – 1.100 euro la vânzare, iar prețul de închiriere a unui apartament de două camere este de aproximativ 350 de euro. În ceea ce privește tipurile de proprietăți tranzacționate, cele mai multe sunt pentru imobilele sub 100.000 de euro, însă a crescut și cererea pentru segmentul de lux, unde prețurile depășesc 500.000 de euro.
“Debutul meu în domeniul imobiliar a avut loc în 2014 în RE/MAX, deci decizia de a prelua franciza a fost una bazată pe experiența anterioară directă. Prin prisma faptului că aveam propria agenție și o echipă de 7 consultanți care aveau nevoie de instrumente eficiente de lucru, accesul acestora la Academia RE/MAX a cântărit peste 80% din decizia finală. Ceea ce ne-am propus pentru viitor este să asimilăm și să aplicăm informațiile puse la dispoziție de RE/MAX într-o măsură cât mai mare”, a declarat George Șeicaru, Broker/Owner RE/MAX Funimob. 

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 125.000 de agenți afiliați în 7.000 de birouri aflate în cca. 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 38 de țări, cu peste 1.900 birouri și 23.000 de agenți, continuând să se extindă. 
 

Tag-uri Institutii: