Publicat: 1 Iulie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 1 iulie 1994

LEGI PROMULGATE: LEGEA APĂRĂRII NAŢIONALE, LEGEA VETERANILOR DE RĂZBOI Şl LEGEA PRIVIND INDEMNIZAŢIILE Şl CELELALTE DREPTURI ALE SENATORILOR ŞI DEPUTAŢILOR

De la vlădică la opincă. Meritorie grija preşedintelui pentru nevoile parlamentarilor care, iată-i, trudesc de dimineaţa, până seara în sesiuni şi moţiuni. În revanşă, de luni, în sesiune extraordinară, aleşii neamului se vor ocupa şi ei de preşedinte.

Astă-seară sosesc la Bucureşti
DOI FOŞTI SECRETARI DE STAT Al S.U.A.: JAMES BAKER Şl GEORGE SCHULZ!

Invitaţia a fost făcută de Sever Mureşan şi Banca Dacia Felix.
Prefaţă de Ziua Naţională a Americii...

CU PRILEJUL CELEI DE-A 218 ANIVERSĂRI A INDEPENDENTEI SUA, ASTĂZI SE DESCHIDE LA M.A.E. O EXPOZIŢIE FOTO - DOCUMENTARĂ

CĂLDURĂ MARE!

Bucureştiul topit de caniculă, şi-a dereglat ritmul
Valul de caniculă din ultimele zile a înmuiat nu numai asfaltul, ci terorizează pe aproape toţi bucureştenii, în mod egal şi democratic. Excepţiile sunt puţine - cei care beneficiază de aer condiţionat nu depăşesc în Capitală, potrivit unei recente statistici, cifra de 10 000.

Unde se poate ascunde bucureşteanul de furia temperaturilor înalte? Care este preţul la zi al unui produs răcoritor, ce-i mai poate alina suferinţa? Ce sfaturi ne dau medicii pentru ca organismul să nu clacheze în zilele toride?

Iată câteva din întrebările la care răspund astăzi reporterii "Libertăţii", care au bătut în lung şi în lat Bucureştiul pentru a afla informaţii utile pentru dumneavoastră, stimaţi cititori.

- Relatări în pag. a V-a -

După opt ore de dezbateri parlamentare în jurul Moţiunii de cenzură

GUVERNUL A SCĂPAT Şl DE DATA ASTA!

"SCOR" FINAL: 227-208
Dacă preambulul noii Moţiuni de cenzură, introdusă de Opoziţie, lăsa întrezărită intenţia acesteia de a ataca Executivul pe două căi - amendând atât criza de concepţie, cât şi criza instituţională la care s-a ajuns "graţie" modului cum a înţeles echipa Văcăroiu să administreze ţara - miezul "n-a cuplat"... Vizibil electic, conţinutul Moţiunii a dovedit, din start ,că forţele politice semnatare au venit fiecare cu partitura proprie, ignorând parcă esenţa: anume că, pentru a răsturna un colos, mecanismul de pârghie trebuie să funcţioneze articulat. În asemenea condiţii, obsesia grupului Patriciu - Severin (încălcarea Legii finanţelor, întârzierea cu şapte luni a prezentării Legii bugetului, ne-constituţionalitatea unor remanieri etc.) a reuşit să înece "filonul vital", punctele cu adevărat nevralgice (în special, capitolele legate de accentuarea blocajului financiar, acordarea de facilităţi preferenţiale agenţilor economici cu capital de stat, introducerea impozitului pe venitul agricol, impunerea unor preţuri de monopol la produse agricole de baza şi ignorarea dezvoltării sectoarelor strategice). 

Amănunte - pag. a IlI-a -

La 100 grade Celsius, fierbe apa.

La 100 grade Fahrenheit, Bulgaria fierbe Argentina, frige Rusia şi îngheaţă toate pronosticurile!

DUMINICĂ JUCĂM CU ARGENTINA

• Duminică, pe "Rose Bowl", nu vom juca nici cu ITALIA, nici cu BULGARIA (nici chiar cu NIGERIA!), ci vom întâlni ARGENTINA • Golul lui Sirakov din minutul 90 a încurcat toate pronosticurile • La fel ca la "Coppa del Mondo", RUSIA face [degeaba] scor cu CAMERUNUL şi e nevoită să părăsească întrecerea

CALENDARUL NEGRU AL ANULUI ’94

• 6 ianuarie - Tuzla (Constanţa) - un elicopter PUMA se prăbuşeşte, făcând 6 victime

• 1 martie - Cobadin - un avion de vânătoare - interceptare MIG-29 se prăbuşeşte. Pilotul - decedat

• 10 martie - Izvin - MIG-23 - piloţii scapă cu viaţă, catapultându-se

• 17 mai -Timişoara - MIG-21 - pilotul, decedat

• 29 iunie - Câmpia Turzii - un MIG-21 ciocneşte un stol de ciori. Aspirate de turbină, zburătoarele au provocat oprirea motorului după numai 33 de secunde de la decolare. Potrivit dlui general-maior Victor Pateschi, şeful comisiei de anchetă, pilotul, aflat la altitudinea de 50 de metri, a avut numai 3 secunde să evalueze situaţia si să se catapulteze. Cu numai jumătate de secundă după aceea, ar fi fost prea târziu. Precedente ale acestui tip de accident, soldat chiar cu victime omeneşti, există - de domeniul sutelor - în întreaga lume.


Şlagărul sezonului
​VENIŢI CU NOI ÎN TEI, PE "PROGRAMUL 3": LIBERTATEA&PEPSI COLA!
Ecranul-gigant vă aşteaptă duminică seara!