Publicat: 1 Iunie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?
Libertatea din 1 iunie 1994

DE LA O ZI LA ALTA

Dezvăluiri stupefiante în cursul procesului MASACRULUI DE LA OTOPENI:

UNITATEA DE SECURITATE DE LA CÂMPINA A FOST TRIMISĂ DE GENERALUL VLAD LA CEREREA ACTORILOR MIRCEA DIACONU ŞI DIANA LUPESCU!!!

Afirmaţia a fost făcută de generalul Ghiţă Grigorie, inculpat pentru asasinarea a 48 de militari şi civili în 23 decembrie la Otopeni.

DUPĂ ION CARAMITRU ŞI MIRCEA DINESCU - ALŢI CONDUCĂTORI DE OŞTI, RECRUTAŢI DIN LUMEA SCENEI! 

 

POSTUL DE ŞEF RABIN VA FI SCOS LA CONCURS!

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a anunţat, la 30 de zile de la înhumarea lui Moses Rosen, scoaterea la concurs a postului de şef rabin. Competiţia e deschisă şi candidaţilor de peste hotare.

Alaltăieri, pe şest...

PREŞEDINTELE ILIESCU A PROMULGAT LEGEA IMPOZITULUI AGRICOL

Curtea Constituţională a făcut mult zgomot pentru nimic.

Ruşinaţi de afirmaţia dlui Hiroshi Nakajima, şeful OMS-ului, parlamentarii noştri au votat bugetul cu o viteză incredibilă.

Înaltul demnitar a observat că în Japonia bugetul S-A VOTAT DE ACUM DOUĂ LUNI!
Astăzi Naţionala de fotbal joacă cu Slovenia.

SE VA PUTEA FACE UN PRIM TEST ASUPRA EFICIENŢEI BIBLIILOR PRIMITE IERI DE LA BANCA INTERCONFESIONALĂ
A fost votată Legea Bugetului de stat

După o dezbatere dinamică, în care s-au rezolvat 16 anexe cu subanexele de rigoare, Camerele reunite ale parlamentului au trecut, ieri, Ia tranşarea Legii Bugetului de stat pe 1994 prin vot deschis. Mulţi parlamentari, mai ales din rândurile Opoziţiei, nu erau la datorie în momentul votului. Numărătoarea mâinilor ridicate a decis: 227 PENTRU şi 72 VOTURI ÎMPOTRlVĂ. S-au înregistrat 31 de ABŢINERI.

În locul promiselor măsuri de sprijinire a redresării presei, grav confruntată cu creşterea aberantă a preţurilor...

GUVERNUL VĂCĂROIU APLICĂ LOVITURI IN SERIE
Secretarul general al guvernului a răsuflat uşurat după Crans-Montana: le-a mai tras o cacealma gazetarilor!
• Majorează preţul hârtiei cu 30%
• Dublează taxa de publicitate
• Trimite echipe de control de la finanţe în redacţii pentru verificări "la sânge"

AU TRECUT DE MULT CELE TREI SĂPTĂMÂNI DE LA DIALOGUL ÎN DIRECT, LA RADIO, DINTRE DOMNII VĂCĂROIU ŞI GEORGESCU ŞI REPREZENTANŢII PRESEI SCRISE

CINE DOREŞTE ŞI, ÎN LOC DE REZOLVĂRI, PRIMIM NOI PUMNI ÎN GURĂ!

Dl Hrebenciuc, iniţiatorul acestui dialog - atunci când Guvernul avea nevoie de "linişte", în preajma Crans-Montanei - s-a dat Ia fund, considerându-şi misiunea îndeplinită. APELURILE COTROCENILOR CĂTRE EXECUTIV RĂMÂN FĂRĂ ECOU, PUNÂNDU-L PE DL ILIESCU ÎNTR-o NOUĂ SITUAŢIE DELICATĂ. Când cinismul face casă bună cu lipsa de cuvânt, există toate şansele ca presa să moară.

CINE DOREŞTE ACEST LUCRU?

PRIMA FOTOGRAFIE DIN NOUL ALBUM DE FAMILIE

De la stânga la dreapta, membrii Consiliului de Administraţie şi ai Comitetului de direcţie ale Societăţii mixte LIBERTATEA S.A.: VALENTIN VOICULESCU, manager, LORIN VASILOVICI, coordonator "Business Club", EMIL JURCĂ, redactor şef, OCTAVIAN ANDRONIC, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi director executiv, ULRICH FLORCHINGER, preşedintele Consiliului de Administraţie, VASILE APOLOZAN, editor general, DAN PĂTRAŞCU, membru al Consiliului de Administraţie, ALBERT SCHWARZENBACH, membru al Con-siliului de Administraţie şi şef Proiect RINGIER.    

"NU NE VINDEM ZIARUL!"

Ecourile populiste ale celebrei (în 1990) lozinci "Nu ne vindem ţara!" sunt încă proaspete în memoria şi mentalitatea unora dintre concetăţenii noştri care practică un soi de straniu naţionalism aplicat bunurilor materiale. Expresia a căzut în dizgraţie, împinsă de Ia spate de regulile de fief ale economiei de piaţă. Acea economie de piaţă, care şi-a manifestat, mai întâi şi cu precădere în domeniul presei, rigorile. Aceea care a permis ca primul ziar liber al Revoluţiei să se transforme dintr-o stare de spirit, devenită insuficientă, într-un mecanism economic eficient, încercând cu degetul puţinelor noastre resurse "marea" privatizării. Dar valurile năuce ale tranziţiei au izbit cel mai puternic fragilele ambarcaţiuni ale iniţiativei private. Evoluţia aberantă a preţurilor, ineficienţa dramatică a structurilor de difuzare, lipsa de preocupare - interesată- a forurilor (încă) diriguitoare au făcut ca presa în sine, bazată doar pe simţul responsabilităţii faţă de cetăţean să ameninţe a deveni extrem de vulnerabilă, mai ales când nu este dublată de alte resurse.
Asocierea "Libertăţii" cu partenerul elveţian "Ringier" trebuie socotită tocmai ca o expresie a dorinţei noastre de a păstra ziarul aşa cum îl ştiţi - onest, informat, apropiat de problemele dumneavoastră, ale cititorilor - în condiţiile în care know-how-ul elveţian şi soliditatea financiară a firmei îl pot face mai puţin vulnerabil la seismele pieţei în tranziţie şi mai aplicat la rigorile autenticului profesionalism. Şi de a vi-l putea vinde, în continuare, dumneavoastră, iar nu unor interese de grup, localnice, dintre multele care bântuie prin grădina presei române.

Devenită, de astăzi, româno-elveţiană în spiritul întreprinzător şi în organizare, "Libertatea" va rămâne sută la sută românească prin cei care o scriu şi prin modul în care scriu. Pentru dumneavoastră, cititorii săi statornici.

Octavian ANDRONIC


Prin aprobarea Bugetului

​PRIMĂRIA PRIMEŞTE UN CADOU DE PESTE 100 MILIARDE LEI (NOI)