Publicat: 10 Martie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

Cine a „vîndut" documentul?
A făcut senzaţie în public şi i-a umplut de invidie pe confraţi performanţa „Evenimentului zilei" de a-şi procura un raport - confidenţial - al poliţiei referitor la anchetarea unor aspecte ale activităţii întreprinderii Agroexport cuprinse într-un articol apărut în „Adevărul". Loialitatea - devenită, proverbială - a cunoscutului cotidian de a-şi însuşi documente şi înscrisuri cu caracter mai mult sau mai puţin secret a primit din varii medii, felurite explicaţii. Dar niciodată, sau aproape niciodată, instituţiile „vătămate" n-au reuşit să dea de urma autorilor acestor „scurgeri". Iată că se produce acum o breşă în această adevărată „omertă". Din analizele efectuate de organele competente a reieşit stupefianta concluzie că documentul cu pricina i-a fost remis redactorului şef al „Evenimentului" de către un... secretar de stat la Ministerul de Interne! Dacă ne gîndim la faptul că „actul de naştere" al respectivei publicaţii a fost semnat într-un birou din imediata vecinătate a celui ocupat de domnul secretar de stat, surpriza este doar parţială... (LIBERPRESS).

DE LA O ZI LA ALTA
VIRAJ SPECTACULOS PE "DRUMUL KENTULUI"

Ambasadorul LIBANULUI, Excelenţa Sa dl. EMILE BEDRAN, preia comanda OPERAŢIUNII „BARIERA"
„BARIERA" VREA SĂ ÎNSEMNE UN EFORT CONCERTAT AL TUTUROR COMERCIANŢILOR LIBANEZI CARE DORESC SĂ ÎNLĂTURE BLAMUL PE CARE O SERIE DE „TUNARI" ÎL ARUNCĂ PRIN MANEVRELE LOR ILEGALE, ASUPRA ÎNTREGII COMUNITĂŢI.
A fost creat un GRUP DE INIŢIATIVA compus din patronii unor firme serioase, cu îndelungate „state de serviciu" în comerţul dintre cele două ţări care intenţionează să desfăşoare acţiuni umanitare în sprijinul unor categorii defavorizate de cetăţeni şi să creeze o „punte" către autorităţi prin care să contribuie la un control eficient asupra activităţilor frauduloase desfăşurate de unii compatrioţi.

IERI, DL. AMBASAPOR BEDRAN, ÎMPREUNA CU CÎŢIVA MEMBRI AI GRUPULUI DE INIŢIATIVĂ A AVUT O ÎNTÎLNIRE, LA INSPECTORATUL GENERAL AL POLlŢIEI CU DOMNII GENERALI MEDREA ŞI VOICU.
Subiectul: sprijinirea poliţiei în elucidarea unor cazuri în care sînt implicate şi unele firme libaneze, precum şi un schimb de opinii în legătură cu măsuri necesare pentru prevenirea unor acte frauduloase.

ETAPA URMĂTOARE: DONAREA, DE CĂTRE FIRME ŞI OAMENI DE AFACERI LIBANEZI, A UNOR CANTITĂŢI DE PRODUSE ALIMENTARE PENTRU CASE DE COPII ŞI AZILE DE BĂTRÎNI.
ÎNTRE TIMP MAFIA - ÎN VARIANTA SA MULTINAŢIONALĂ, DAR PREPONDERENT ORIENTALĂ - CONTINUĂ SĂ ACŢIONEZE. ÎNTR-O EDIŢIE VIITOARE, AMĂNUNTE DESPRE CUM SE „TRIŞEAZĂ" VAMA CU MAI MULTE RÎNDURI DE BAXURI ÎN CONTAINER, CÎŞTIGÎNDU-SE ÎN DOUĂ SĂPTĂMÎNI JUMĂTATE DE MILION DOLARI!