Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

 
La Bruxelles, cu multă precauţie...
 
ALIANŢA NORD-ATLANTICA A CRĂPAT "UŞA" CARE DĂ SPRE EUROPA DE EST!
 
DOAR ATÂT CÂT CEI MAI NERĂBDĂTORI DINTRE CANDIDAŢI SĂ NU POATA BĂGA PICIORUL
 
"PARTENERIATUL" VA CONSTITUI PERIOADA DE PENITENŢĂ PENTRU A FI FĂCUT PARTE DIN BLOCUL ADVERS A CĂRUI AUTODEMOLARE A RISCAT SĂ LIPSEASCĂ DE OBIECT TRATATUL.
 
Se estimează că pentru a se alinia standardelor NATO, partenerii vor trebui să cheltuiască fiecare câte 10 milioane de dolari în prima etapă. Americanii au venit deja cu o donaţie de 30 de milioane.
 
DL MINISTRU SPIROIU ACORDĂ TOT SPRIJINUL SĂU PLANULUI NATO DE PARTENERIAT PENTRU PACE
 
"Rusia trebuie să înţeleagă că noi nu dorim să ne integrăm în structuri politice şi militare ce au existat în perioada războiului rece, ci într-o alianţă care să (...) asigure securitatea în această zonă geo-politică" - a mai spus ministrul Apărării.
 
CONSULTĂRILE PREŞEDINŢIEI CU OPOZIŢIA VOR AVEA, TOTUŞI, LOC!
 
Boicotul iniţial, hotărât ca urmare a declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, a fost anulat şi prin scrisori semnate de Corneliu Coposu, Nicolae Manolescu şi Horia Rusu, precum şi a uneia semnate chiar de către dl Emil Constantinescu, preşedintele Iliescu a fost informat de dorinţa partidelor din Convenţie de a participa la consultări.
 
APRECIERILE DLUI CHEBELEU S-AR FI REFERIT LA DECLARAŢIILE PERSIFLANTE ALE DLUI EMIL CONSTANTINESCU LA ADRESA CONSULTĂRILOR, ANTICIPÂND "EŞECUL SIGUR" AL ACESTORA, PRESĂRATE CU OFENSE LA ADRESA ŞEFULUI STATULUI.
 
"Scrisorile primite - se spune într-o declaraţie a Preşedinţiei - indică o schimbare de poziţie a partidelor parlamentare ce fac parte din Convenţie, în ceea ce priveşte formula de participare la consultări".
 
DL PREŞEDINTE ACCEPTĂ NOUA FORMULĂ, NU ÎNSĂ ŞI PRETEXTELE INVOCATE PENTRU ACEASTĂ SCHIMBARE DE POZIŢIE.
 
SUS BILL!
 

CU CĂRŢILE PE MASĂ [II]

 
După prezentarea unei demisii anunţate, dar reclamată de-a dreptul cu forţa de cei mai nerăbdători dintre admiratorii săi, dl Everac ne-a declarat:
"PLEC CU SENTIMENTUL CA EFORTUL A FOST INUTIL, DEŞI MI-A ADUS NUMAI PONOASE!"
 
- Cum aţi caracteriza acum - şi prin prisma tumultuoaselor "ecouri" - calitatea ultimului Revelion?
 
- Intenţiile mele au fost, se pare, acelea de-a mai ridica un piculet din praful, din eventualul mucegai, al unor clişee învechite şi de a încerca un lucru absolut temerar, dacă nu chiar senzaţional, care presupunea un risc de genul - "tot sau nimic". A fost dna Eugenia Moldoveanu, împreună cu dl Florin Diaconescu, şi cu alţi cântăreţi de mâna-ntâia de la Operă, şi nu ne-am ajuns - ca să zic aşa -, pentru că dânşii doreau să fie foarte bine răsplăţiţi pentru faptul de-a face play-back, lucru la care eu am fost mai puţin dispus. Dna Georgeta Stoleriu, pe care contam foarte mult, ne-a anunţat în ultima clipă că vocea domniei sale "s-a alterat" de pe urma unui turneu... Au fost, de asemenea, dna Doina Chesei, dl Emil Juraşcu, de la Opera Română. Dintre actori - Florina Cercel, Cezara Dafinescu, George Motoi, Ileana Stana-Ionesou, Cornel Vulpe, Virgil Ogăşanu, Radu Panamarenco. Este foarte mic numărul celor care ne-au asigurat iniţial vor participa, n-au mai apărut. Am încercat, să obţin acordul a doi artişti ce puteau ţine aproape sigur în mână un spectacol - unde e Mălaimare, care s-a declarat obosit şi s-a dus la Botoşani, să se odihnească, al doilea este Tudor Gheorghe.
 
Octavian ANDRONlC (Continuare în pag. a II-a)
 
Recuperată din gunoi
 
Această mână a fost secţionată în urma unui regretabil accident, mâna (recuperată din gunoi!) astăzi este la locul ei firesc, pacientul reluându-şi munca, după numai două luni şi jumătate de la dramatica întâmplare. Cum s-au petrecut lucrurile? În ce spital a fost posibilă o astfel de performanţă? Cine este eminentul chirurg? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veţi găsi în curând în paginile ziarului nostru.
 
Cristina BĂLTEANU

Foto: Gabriel MIRON 

Se vor da noi certificate de eroi luptătorilor din Televiziune
REVOLUŢIA A ÎNVINS DIN NOU LA TVR! "TIRANUL" EVERAC A FOST RĂSTURNAT!