Publicat: 11 Februarie, 2019 - 00:00
Share
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1994?

DE LA O ZI LA ALTA

 
ATENŢIUNE! PERICOL DE RĂZBOI!
 
Prima misiune de luptă a NATO, de la înfiinţarea tratatului, în 1959, ar putea să declanşeze cel de-al treilea război mondial.
 
PENTRU CĂ NIMENI NU-ŞI IMAGINEAZĂ CĂ ATACURILE AERIENE ÎMPOTRIVA SÂRBILOR DIN BOSNIA AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ URMĂRI!
175 de avioane - dintre care 80 de luptă - sunt pregătite pentru a fi lansate asupra poziţiilor sârbesti. 
 
LA GENEVA, KARADJICI, LIDERUL SÂRBILOR BOSNIACI, S-A RETRAS DE LA CONVORBIRILE DE PACE PÂNĂ CÂND NU SE VOR LĂMURI ÎMPREJURĂRILE ÎN CARE A FOST LANSAT PROIECTILUL CARE A DECLANŞAT BAIA DE SÂNGE DIN PIAŢA DIN SARAJEVO....
 
DUPĂ 22 DE LUNI DE ASEDIU, SARAIEVO SE AFLĂ ÎN FAŢA UNEI NOI ÎNCERCĂRI CAPITALE...
 
Ruşii sunt hotărâţi să nu-i abandoneze pe sârbi...
 
La Bucureşti, continuă asediul sediului din Magheru
 
O "BOSNIE" LIBERALĂ?
 
CELE TREI FACŢIUNI - CÂMPENIŞTII, QUINTUSIENII Şl PATRICENII -
 
SE CONFRUNTĂ ÎNTR-O MANIERĂ DE AUTENTICĂ GUERILLĂ URBANĂ.
 
Deasupra lor pluteşte fantoma pacificatoare a heruvimului cu barbişon - ION I. BRĂTIANU.
 
Leonida Lari îi denunţă pe angrosiştii de la Chişinău:
"HOŢII DE SUFLET ŞI DE LIMBĂ FOLOSESC AJUTOARELE DIN ROMÂNlA ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI"
 

Astă-seară, la Sala Palatului, o incitantă premieră cinematografică românească
"OGLINDA"
 
Sergiu Nicolaescu: "Noi am redat faptele. Istoria le va judeca!"
 
Pentru prima dată, un film politic care nu a fost supus vreunei ideologii sau cenzuri. Un film făcut conform propriei noastre conştiinţe de creatori şi contemporani ai acelor evenimente. În acest sfârşit de veac am redescoperit adevărul şi am înţeles că o naţiune care nu-şi recunoaşte istoria nu merită să trăiască.
 
După patru ani, pierduţi pentru cariera mea cinematografică, mă reîntorc cu un film politic. Poate unic în felul său. Oare fără această experienţă în lumea politicului aş fi putut înţelege acest univers apocaliptic pe care îl constituie istoria noastră între anii 1944-1954 şi pe care încearcă să-l descrie filmul meu?  
 
Realitatea este că mă obsedează istoria.
 
Sper că am reuşit să fiu obiectiv, deşi în multe momente legăturile sufleteşti ce mă leagă de Rege stăteau faţă în faţă cu respectul pe care mi l-a inspirat dramaticul destin al Mareşalului.
 
Am avut o echipă de actori minunaţi; e drept, copleşiţ depovara răspunderilor ce le reveneau prin interpretarea unor personaje atât de controversate şi de recente. I-am asigurat că am reuşit. Dumnevoastră, spectatorii, trebuie s-o confirmaţi. Noi am redat faptele, istoria le va judeca! (Alte relatări în pag. a IlI-a)
 

F.P.S.-ul a "născut" o privatizare la 7 luni!

 
• Dacă va merge în ritmul ăsta, în intervalul următor ne vom atinge acest important obiectiv
 
Ciocolata Suchard produsă la Braşov va mai îndulci viaţa românului amărât!
 
• Gratie eforturilor prinţului Sturdza, marele concern KRAFT JACOBS SUCHARD a cumpărat cu 3,9 milioane de dolari 70 Ia sută din activul fabricii de dulciuri POIANA, urmând să mai investească aici alte 21 milioane • KTS este parte componentă a lui PHILIP MORRIS INC, cel mai mare producător mondial de bunuri de consum • În asistenţă, la momentul festiv, s-au aflat ambasadorii SUA şi Austriei, ministrul Coşea, consilierii prezidenţiali Boda şi Negriţoiu şi - bineînţeles - prinţul Sturdza.
 
În urmă cu vreun an, prinţul Dimitrie Sturdza i-a întrebat pe oficialii trustului Kraft Jacobs Suchard, care tocmai deschiseseră o fabrică de dulciuri în Polonia, de ce nu vin şi în România? Este, doar, după Polonia, cea mai importantă ţară din fostul bloc estic şi dispune de o piaţă considerabilă. Interlocutorii n-au stat prea mult pe gânduri şi cu un prilej următor, l-au însoţit pe prinţ în România, pentru a studia piaţa. Atenţia lor s-a oprit asupra fabricii "Poiana" (fostă "Dezrobirea"), din Braşov, unitate care, deşi confruntată cu mari greutăţi, nu şi-a oprit nici un moment activitatea după Revoluţie. Văzut, plăcut: peţit! Şi anume, de la Fondul Proprietăţii de Stat, unde, în urmă cu 7 luni au
 
Octavian ANDRONIC (Continuare în pag a-II-a)
 
Ca şi în 1914...
RĂZBOIUL MONDIAL SĂ ÎNCEAPĂ TOT LA SARAIEVO?