Publicat: 11 Iunie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Progresul reformei economice şi...
TURISMUL PARLAMENTAR!
CĂLĂTORESC "ÎN DRACI" PĂRINŢII PATRIEI ŞI NU E SĂPTĂMÂNĂ ÎN CARE O DELEGAŢIE SĂ NU PORNESCĂ SPRE CINE ŞTIE CE ZĂRI, DE PREFERINŢĂ CU ALTE COMPANII DECÂT TAROMUL...

În perioada 2 - 4 iunie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a organizat la Helsinki reuniunea internaţională cu tema:
"PROGRESUL REFORMEI ECONOMICE ÎN EUROPA CENTRALĂ ŞI DE EST: ÎNVĂŢĂMINTE ŞI PERSPECTIVE".

Au participat parlamentari din 40 de state şi o serie de personalităţi politice de renume internaţional. Din România au fost prezenţi senatorii STELIAN DEDU (FDSN) şi GIGEL GRIGORE (PDAR) şi deputatul LIVIU NECULAI MARCU (PNŢCD).
Reprezentanţii majorităţii ţărilor central şi est europene au folosit această ocazie pentru a prezenta cât mai cuprinzător situaţia din ţările lor, distribuind şi materiale documentare. Ca de obicei, au excelat ungurii.

CE-AU FĂCUT ROMÂNAŞII NOŞTRI?
N I M I C!!!
N-AU AVUT NICI O INTERVENŢIE, N-AU PREZENTAT NICI UN MATERIAL, N-AU DESCHIS GURA!
ÎNVĂŢĂMINTE: DECÂT SĂ CHELTUIM BANII CONTRIBUABILILOR PENTRU CA PARLAMENTARII SĂ-ŞI FACĂ CUMPĂRĂTURILE ÎN EUROPA, MAI BINE-I LĂSĂM SĂ STEA LINIŞTIŢI ACASĂ. DECÂT SĂ-I TRIMITEM NEPREGĂTIŢI, FĂRĂ UN MANDAT CLAR ŞI FĂRĂ NICI O RESPONSABILITATE, MAI BINE NE DĂM DEMISIA - CEI CARE AVEM ASTFEL DE RESPONSABILITĂŢI.
PERSPECTIVE: NEFIIND ÎN STARE NICI MĂCAR SĂ ARĂTĂM PUŢINELE PROGRESE PE CARE LE FACEM, NE VOM INSTALA TOT MAI COMOD ÎN COADA PLUTONULUI EUROPEAN.
Avem totuşi dreptul, în numele cititorilor noştri să ştim un lucru: cine - şi cu cât -plăteşte aceste "excursii"?
ÎN TOT RĂUL E ŞI UN BINE (ÎN CAZUL ĂSTA): ÎN LOC SĂ VORBEASCĂ PRECUM DL. ROMAN ŞI ALŢII, E MAI BINE CĂ MĂCAR TAC!

NAVETA DE PE "DRUMUL KENTULUI"
Oare cât timp se va mai face Ministerul Finanţelor că nu observă că...
ACCIZELE. NU LE PLĂTEŞTE NIMENI?
NIVELUL EXAGERAT AL ACESTOR "TAXE DE LUX" STIMULEAZĂ INTENS EVAZIUNEA.
ÎN PROCENTE REZONABILE ELE S-AR PLĂTI.
LA ACTUALELE NIVELURI - STABILITE DE OAMENI LIPSIŢI DE SIMŢUL REALITĂŢII ŞI AL RESPONSABILITĂŢII, VISTIERIA ŢĂRII RĂMÂNE GOALĂ.
ESTE MAI MULT DECÂT EVIDENT CA LA ACTUALELE PREŢURI ALE ŢIGĂRILOR DIN IMPORT NICI NU POATE FI VORBA DE PLATA ACCIZELOR.

Asta înseamnă că contrabanda merge înainte, deşi Florică a fost schimbat şi acelaşi lucru ar urma să se întâmple şi prin alte părţi "sensibile".

VĂ DĂM UN EXEMPLU: SUNT CÂTEVA FIRME (O SĂ VĂ SPUNEM ŞI CARE) CE VÂND ŢIGĂRI CAMEL. LA "ORIGINE", ÎN CIPRU, ACESTEA VALOREAZĂ 195 $ BAXUL. TAXELE VAMALE, DE 60%, AR MAI ADĂUGA 105 $. CU TOATE ACESTEA, UN BAX DE CAMEL SE VINDE LA EXPOZIŢIE CU 270 $! PRIN CE "MINUNE"?
Ştim noi despre o firmă care-şi blindează conteinerele la "faţă" cu WINCHESTER, ca să nu se vadă CAMELUL din spate. Şi care plăteşte taxe pentru... WINCHESTER. Treabă bună şi bănoasă, realizată cu concursul cui trebuie...
CEA MAI INTENSĂ CONTRABANDĂ SE DESFĂŞOARĂ ACUM LA GIURGIU.
DIN "ZONA LIBERĂ" RUSE SUNT TRANSPORTATE, ZILNIC, CU ACELAŞI CAMION ŞI ACELEAŞI DOCUMENTE VAMALE, CÂTE 4-5 ÎNCĂRCĂTURI. ACESTEA PLEACĂ SPRE FIRMELE FANTOMĂ, DE UNDE REVIN CU ACTE ÎN REGULĂ - DAR FĂRĂ PLATA TAXELOR - LA ADEVĂRAŢII PROPRIETARI!
În timp ce acest negoţ se derulează cu sârg pe sub nasul lor, comisarii financiari reţin -din exces de zel -transporturi cu acte în regulă ale unor negustori despre care concurenţa "şopteşte" câte ceva... 
ATÂTA TIMP CÂT ÎN ROMÂNIA ORICE STRĂIN ÎŞI VA PUTEA DESCHIDE FIRMA CU CÂTEVA SUTE DE DOLARI, ACEST TRAFIC PĂGUBOS NU VA ÎNCETA!
Dar ANP-ul si ARD-ul sunt ocupate cu alte chestiuni, ce să mai dea atenţie acesteia.
RĂBDARE, CĂ TUTUN E DESTUL, FRAŢI FINANŢIŞTI!

EXACT ÎN URMĂ CU 45 DE ANI COMUNIŞTII AU REALIZAT "INVERSUL" PRIVATIZĂRII ÎNTR-O NOAPTE!
Cât ne va mai trebui să revenim la firesc?

DOSARELE CORUPŢIEI
Cum se "leagă" lucrurile...

CAMPANIA FURIBUNDĂ A "EVENIMENTULUI ZILEI" ÎMPOTRIVA ANTRENORULUI CORNEL DINU, ATÂT ÎNAINTE DE MECIUL DE LA KOSICE, CÂT ŞI DUPĂ, AVEA O EXPLICAŢIE FOARTE CONCRETĂ:
PROPULSAREA PATRONULUI TRUSTULUI "EXPRES" (proprietarul Ev.z.) ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL FEDERAŢIEI DE FOTBAL!
Un autentic exponent al "miracolului" românesc: dl. Mihai Cârciog, cel care a pornit la drum, în '90, cu o... sută de lei - cum a declarat în public, la TV. Cum şi-a făcut miliardele cu care vrea să pună mâna pe Athënce Palace, numai Dumnezeu şi - eventual -Procuratura pot să ştie...

DL. CÂRCIOG ESTE, DE ALTFEL, PRIMUL BENEFICIAR AL CAMPANIILOR DE PRESĂ PURTATE DE PUBLICAŢIILE SALE. CAMPANIA DEMOLATOARE ÎMPOTRIVA LUI MARC RICH ŞI A CONTRACTULUI SĂU DE ASOCIERE CU ATHENEE PALACE, A AVUT DREPT SCOP ÎNLOCUIREA ACESTUIA CU FIRMELE DLUI CÂRCIOG!
Se va sesiza şi de această dată PROCURATURA GENERALĂ din oficiu?
CONTRACTUL ATHENEE PALACE - CÂRCIOG S-A ÎNCHEIAT. LICITAŢIE ŞI ÎN PAGUBA STATULUI ROMÂN!
• Un contract cu multe milioane de dolari mai dezavantajos decât cel cu firma lui Marc Rich!

CUM SE POATE CÂŞTIGA DINTR-O AFACERE PROASTĂ!