Publicat: 11 Mai, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
 Un "model" de manipulare şl diversiune:
 FILIERA GARDA FINANCIARĂ-EVENIMENTUL ZILEI
 UN "TÂRG" DE 100.000 DOLARI! ?

  Înfricoşat de avansul dosarului "DRUMUL KENTULUI", aflat la Procuratura Generală în fază de definitivare, care îl implică pentru luare de mită, trafic de influenţă, uz de fals şi concurenţă neloială, ex-comisarul Florică a făcut un "târg" cu Evenimentul zilei: pentru ajutorul dat de a ieşi din acest "clinci" urma să contribuie la "bunul mers" al ziarului cu suma de 100.000 dolari!
Un fax primit la redacţie clin partea unor comercianţi arabi înşelaţi de general informează asupra datei şi conţinutului convorbirii care a dus la perfectarea acestei înţelegeri.
Vom reveni.
«MOŢIUNEA FLORICĂ» A FOST PUSĂ LA PUNCT "ÎN „LABORATOARELE" EVENIMENTUL ZILEI!
DINTR-UN INFRACTOR DE DREPT COMUN, GENERALUL ESTE TRANSFORMAT, PRINTR-0 ABILĂ CAMPANIE DE PRESĂ,
ÎN JUSTIŢIAR Şl OPONENT AL PUTERII PE CARE O DERANJEAZĂ PRIN CINSTEA SA! UN FEL DE FANE SPOITORU CU TRESE...

CELEBRA "LISTĂ A CORUPŢIEI" A FOST ÎNTOCMITĂ LA RESTAURANTUL C.C.A., CU PRILEJUL MESEI DE ADIO A GENERALULUI, DE CĂTRE UN SPECIALIST ÎN MATERIE DE DEZINFORMARE ŞI DIVERSIUNE — TURNĂTORUL "CU PLATĂ" AL SECURITĂŢII ŞI REDACTOR ŞEF ADJUNCT AL "EV. Z.", SORIN ROŞCA-STĂNESCU. LISTEI "ORIGINALE" A GENERALULUI, CARE CUPRINDEA 7 NUME, I-AU FOST ADĂUGATE DE ACESTA, PENTRU "CREDIBILITATE", ALTE 11, PENTRU CARE FOSTUL COMISAR N-AVEA DATE CONCRETE ÎN "NOTIŢELE" SALE.
Având pe urme "potera" arabă (compusă din negustorii cărora le-a luat banii dar n-a mai apucat sa-i serveasca din cauză că a fost dat afară)...

HAIDUCUL FLORICĂ S-A REFUGIAT ÎN MUNŢI.
Adică la Olăneşti, în complexul sanatorial al armatei, unde aşteaptă să vadă cum va bate vântul în zilele care urmează.
Va bate cam rău, pentru că luându-i exemplul, am răsfoit şi noi dosarele de la Registrul Comerţului şi ce credeţi c-am găsit?
Nici mai mult nici mai puţin decât că...

GENERALUL ARE O FIRMĂ CU UN ARAB!

Senzaţional: imaculatul comisar şef a încălcat flagrant regulile Ministerului Finanţelor şi statutul funcţionarului public. CUM ? Veţi afla — cu documente ! — în ziarul nostru de mâine. Veţi mai afla şi cum proceda tomnatecul crai pentru a-şi ajuta amanta să-i meargă bine afacerile. Tot cu documente!