Publicat: 11 Noiembrie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

 SOLUŢIA MANEA DRĂGULIN DEZGROAPĂ TEZA ANTISEMITISMULUI ÎN ROMÂNIA

 SCANDALUL MEIN KAMPF FACE VALURI PÂNĂ LA WASHINGTON!
 PRESA MAGHIARĂ PREIA CU PROMPTITUDINE PRIMELE REACŢII DIN ISRAEL
     Răspunsul procurorului general la scrisoarea preşedintelui lliescu, referitoare la publicaţiile şi propaganda antisemită şi xenofobă reactivează isteria spaimelor lipsite de motivaţie concretă.
 FLAMURA ANTISEMITISMULUI — DESPRE CARE UN DISTINS RABIN ŞEF RECUNOŞTEA CĂ NU PREA MAI ARE OBIECT — ESTE AGITATĂ CU RÂVNĂ PENTRU A ATRAGE ATENŢIA, ÎN TIMP CE "INCRIMINAŢII" IŞI EXPRIMĂ SATISFACŢIA ÎN LEGĂTURĂ CU SOLUŢIA LEGALĂ. DE AICI, UN NOU SCANDAL CU REVERBERAŢII INTERNAŢIONALE ŞI IMPLICAŢII IMPREVIZIBILE.

Cotidianul "Magyar Hirlap" din 10 noiembrie publică o corespondenţă din Tel Aviv în care se spune:
"Cât de greu a primit Bucureştiul Clauza Naţiunii Celei mai Favorizate de la americani, atât de uşor o poate pierde dacă dă câmp liber instigărilor antisemite" — a afirmat un lider al Congresului Mondial Evreiesc, exprimându-şi părerea cu privire la publicarea şi propaganda cărţii "Mein Kampf" în România.

După cum scrie presa din Israel, procurorul general al României a permis răspândirea cărţii, respingând cererea preşedintelui lliescu de a fi interzisă această "operă". Mai multe organizaţii evreieşti, în frunte cu Congresul Mondial Evreiesc, au înaintat guvernului român un protest cu privite la răspândirea acestei cărţi.

LIDERUL CONGRESULUI MONDIAL EVREIESC A AFIRMAT CA:
•DACĂ INTERVENŢIA NOASTRĂ NU VA FI ÎNCUNUNATĂ DE SUCCES, LOBBY-UL EVREIESC DIN WASHINGTON SE VA OCUPA DE ACEST CAZ!

Solicitat de reporterul LIBERPRESS, rabinul şef MOSES ROSEN a făcut, ieri, în exclusivitate "LIBERTĂŢII", următoarea declaraţie plină de îngrijorare:
"Cinie ne apăra pe noi?"
— se întreabă Eminenţa Sa, rabinul Moses Rosen —

Răspunsul procurorului general (la scrisoarea preşedintelui Ion lliescu — n.r.), este un răspuns care, trecând chestiunea numai asupra lui „Mein Kampf“, eludează problematica în ansamblu, fiind
vorba de o stare de fapt ce durează de trei ani de zile. Noi, Federaţia Comunităţilor Evreieşti am făcut în mai '90 o reclamaţie Procuraturii Generale care, după un an de zile, a fost respinsă. Au urmat apoi altele, dar au fost respinse, cu pretextul că articolul reprezintă un cadra legal suficient

(Continuare în pagina a 2-a)

MINORITĂŢILE DORESC O "MINICONSTITUŢIE"
• Dl Varujan Vosganian este intrigat de poziţia MAE faţă de legea minorităţii

Ţiganofobie sau lehamite de borfaşi
UN NOU "HĂDĂRENI" LA BĂLTENI?

Ministerul Industriilor a trecut la:
NAŢIONALIZAREA VALUTEI

• Pentru asigurarea finanţării importurilor de resurse energetice, agenţii economici trebuie să plătească în devize 70 la sută din energia electrică pe luna noiembrie

 

Ieri, de ziua Artileriei...
GENERALUL IARNĂ A TRAS ŞI EL PRIMELE SALVE!