Publicat: 12 Mai, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA

«CU MÂINILE MURDARE»

COMISARUL CORRADO FLORICĂ SE DĂ ÎN VILEAG:
Cei câţiva cititori care ne-au sunat Ia redacţie în legătură .cu „şarada" noastră de ieri, au ghicit:
"CQFFEE & TEA OVERSEAS TRADING" este firma dlui Florică, deschisă cu un negustor arab şi pusă pe numele fiului său, care a contribuit cu nu mai puţin de 4 milioane!
Din leafa lui taică-său, bineînţeles.

IATĂ, DECI, CĂ IMACULATUL LUPTĂTOR ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI, COMBĂTEA DE ZOR PE CONT PROPRIU (KENT-UL SĂ TRĂIASCĂ !) MAFIA ARABĂ, SFIDÂND REGULI ELEMENTARE ALE CONDIŢIEI FUNCŢIONARULUI PUBLIC.
DE CE NU A CUNOSCUT MINISTERUL FINANŢELOR ACEST AMĂNUNT ?
CUM ÎŞI VERIFICĂ DL. MINISTRU GEORGESCU SUBORDONAŢII?

CÂŢI ALTI GARDIŞTI SAU VAMEŞI OR FI, DE ASEMENEA, PARTENERI DE BIŞNIŢĂ CU CEI PE CARE-I FAVORIZEAZĂ ?
Iată facsimilul documentului care poate fi obţinut de orice cetăţean de la Registrul Comerţului.
El dovedeşte — alături de alte documente, pe care vi le vom prezenta, de asemenea — că...
GENERALUL FLORICĂ E UN ESCROC!

IAR CEI CARE ÎNCEARCĂ PRIN TOATE MIJLOACELE SĂ-I CONSTRUIASCĂ UN SOCLU DE DISIDENT SUNT COMPLICII LUI

De altfel, ce complicitate mai elocventă decât cea dintre funcţionarul public corupt şi delator, FLORICĂ, şi ziaristul turnător plătit Sorin Roşea Stănescu.

NUME FIRMA: COFFEE & TEA OVERSEAS TRADING TIP FIRMA: SA <SRL>
ADRESA: STRADA DRUMUL TABEREI 39 BL. 801 AP 26. S 6
DATA ÎNREGISTRĂRII 10/05/’92

NUME INVESTITOR: NAYEF MOH’D SULEIMAN KASRAWl. AHMAD ŢARA. IORDANIA ADRESA. AMMAN,
-FAX INVESTITOR

(NUME PARTENER: FLORICĂ SORIN MIREL
ADRESA PARTENER: SIBIU BL. Z 8 AP39 S. 6
FAX PARTENER
CAPlTAL SOCIAL 4.125.000 LEI 960) DOLARI

EX-COMISARUL ŞEF ÎI ŞANTAJEAZĂ PE PATRONII „EVENIMENTULUI ZILEI"!

• SUNT VIZAŢI, DE ASEMENEA, ŞI CÂŢIVA GAZETARI DE LA E. Z.

Din surse din interiorul Gărzii Financiare şi Ministerului Finanţelor aflăm că "abilul scandal de presă" pus la cale de E.Z. pentru "spălarea" generalului Florică, fostul şef al Gărzii Financiare, are resorturi, foarte "lumeşti".

Înspăimântat de dezvăluirile făcute de "Libertatea" în legătură cu veroasele sale legături cu traficanţii de ţigări (vezi „Drumul Kentului" — rubrică publicată luni de zile de ziarul nostru) ex-comisarul şef Gh. Florică a apelat la sprijinul patronilor Evenimentului zilei.
A fost vizat în primul rând dl. Petre Roman — "sponsor" nu foarte discret al trustului Expres. În schimbul păstrării tăcerii în legătură cu un şir de acte de corupţie săvârşite de diverşi demnitari din timpul guvernării Roman, generalul Florică a solicitat transformarea cazului său penal în unul politic, fapt ce i-ar atrage imunitatea.
Târgul a fost făcut, lucru demonstrat elocvent şi de faptul că toate "senzaţionaIele dezvăluiri" ale ex-comisarului şef nu privesc nici o persoană din anturajul liderului FSN.
Ceilalţi patroni — scriptici — ai E.Z. au fost ameninţaţi cu denunţarea "amănuntelor" unor afaceri, de pildă modul cum a câştigat Trustul Expres hotelul Athenee Palace.
Fostul cap al Gărzii deţine — după cum s-a confesat unor intimi — documente, fotografii şi casete video compromiţătoare despre actualii autori ai "campaniei sale electorale": dl. Sorin Roşea Stănescu — fost (?) informator al Securităţii (obligat să demisioneze, pentru că a fost dovedit drept „turnător", de la România liberă) şi dl. Horia Tabacu (cunoscut „client" al locantelor bucureştene) al cărui dosar de divorţ conţine foarte multe "amănunte picante".