Publicat: 12 Martie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

DE LA O ZI LA ALTA
Ieri a avut loc:
ŞEDINŢA CONSILIULUI SUPREM AL APĂRĂRII
Serviciul Român de Informaţii a prezentat o INFORMARE pe baza RAPORTULUI care urmează să fie supus atenţiei şi aprobării Parlamentului CA ŞI RECONFIRMAREA SAU SCHIMBAREA ACTUALULUI DIRECTOR - DL MĂGUREANU.
A FOST VORBA DESPRE O RUNDĂ PRELIMINARĂ „BĂTĂLIEI" CE VA URMA: ÎN TIMP CE PREŞEDINTELE ILIESCU (DERANJAT, PROBABIL, DE „SUGESTIA" D-LUI MĂGUREANU DE A NU CANDIDA ÎN ULTIMELE ALEGERI) COCHETEAZĂ CU IDEEA RECOMANDĂRII UNUI PARLAMENTAR - DL. TIMOFTE - SIMPATIILE OPOZIŢIEI PAR SĂ MEARGĂ TOT MAI EVIDENT SPRE „DIRECTORUL FONDATOR". N-AR FI EXCLUSĂ CHIAR O RECONSIDERARE A POZIŢIEI D-LUI ROMAN, ŞEFUL COMISIEI DE SPECIALITATE DE LA CAMERĂ ŞI ADVERSAR DECLARAT AL TITULARULUI DE LA „CEPECA".
Dl. Măgureanu este, după dl. Iliescu, cel mai vechi funcţionar de stat „în post"...

ULTIMATUM DIN PARTEA ACADEMIEI
Î DIN A DEVINE OBLIGATORIU!
PENTRU ZIARE - pînă la data de 1 mai 1993
PENTRU ALŢII - eşalonat - pînă la finele anului
P.S. Nu sînt prevăzute... pedepsele pentru cei care nu SUNT de acord...

PE „DRUMUL KENTULUI..."
OPERAŢIUNEA „BARIERA"
AMBASADORUL LIBANULUI PREIA INIŢIATIVA
Excelenţa sa, dl. EMIL BEDRAN anunţă declanşarea unei acţiuni umanitare sub patronajul Ambasadei Libanului si cu concursul unor fruntaşi ai comunităţii.

SĂPTĂMÎNA VIITOARE, ORFELINATE ŞI CĂMINE DE BĂTRÎNI DIN CAPITALĂ VOR PRIMI CA DONAŢIE IMPORTANTE CANTITĂŢI DE PRODUSE ALIMENTARE.
„Vrem să reconsiderăm imaginea Libanului şi a libanezilor, să arătăm prietenilor noştri români că sînt mult mai numeroase lucrurile care ne leagă de ei, decît cele care ne-au despărţit, datorită acţiunilor frauduloase ale unei minorităţi lipsite de simţul responsabilităţii", - a declarat astăzi de dimineaţă, în cursul unei întîlniri cu reprezentanţi ai presei, dl. EMILE BEDRAN.

BOMBA ZILEI

CUM SE "INDIGENIZEAZĂ" O ŞTIRE A.P.?

Au toate publicaţiile orgoliul lor: să afle singure o ştire chiar dacă, în acelaşi timp, o mai pun în circulaţie unele agenţii de presă. De aici pînă la pirateria publicistică - anume la însuşirea unor ştiri şi aranjarea lor cosmetică pentru a părea că emană de la sursele proprii - nu e decît un pas. „Evenimentul zilei" face acest pas sistematic. Astăzi avem însă dovada metodologiei pe care o utilizează - aşa cum rezultă ea din stenograma unor foarte importante „comunicaţii" între redacţie şi tipografie. „Victimă" este agenţia Associated Press.

• Sînt 1. Recepţie • Nu ştiu cînd aţi dat ordin să se modifice ştirea aceasta dar e plină de referiri la agenţia americană, la A.P., de vreo trei ori. Deci, mai aşteptăm un sfert de oră pînă reculegem referirile din text • Păi sigur că trebuie să reculegem, pentru că este ştirea noastră, verificată • Perfect, am oprit ştirea şi scot toate referirile de la Agenţia Associated Press • Deci în zece minute pleacă şi pagina I. Recepţie • Dar să nu fie nici... Aţi băgat referire la A.P.? • Nu. S-a schimbat titlul şi s-a dat titlul nou în care dispare orice referire la o agenţie de presă şi ştirea acuma e ştirea noastră. Recepţie • Dar fii atent că e şi în text... • Într-un minut verific textul şi vă spun.